Witac prima uit startblokken

WILLEMSTAD - Het eerste en het derde team van tafeltennisvereniging Witac'89 zijn de voorjaarscompetitie 2019 uitstekend begonnen.

In de uitwedstrijd tegen Kapelle boekte Witac 1 een 3-7 overwinning. Met enig geluk had die score zelfs nog hoger uit kunnen vallen als een op het net balancerende bal aan de goede kant was gevallen. Zoals het ging verloor Cor Bom hierdoor zijn derde partij met 11-9 in de vijfde game. Eerder had hij in het enkelspel al tweemaal gezegevierd. Ook Piet van Beers behaalde twee uitstekende enkelspeloverwinningen. Rinus Huybregts was goed in vorm en wist al zijn partijen in winst om te zetten.

Witac 2 had bij Smash'76 met een tweemansteam weinig in te brengen. Arthur Baalman kon pas in de laatste partij van dit duel een overwinning behalen (eindstand 9-1). Wel was Arthur eenmaal ongelukkig na een nederlaag met 14-12 in de vijfde game. Het dubbelspel van Arthur en Martien Fransen was in vijf games een prooi voor de tegenstander.

Het derde team van Witac deed qua resultaat niet onder voor Witac 1 en won tegen TTVO ook met 3-7. Opvallend was dat de vier partijen die in vijf games werden gespeeld allen in het voordeel eindigden van Witac. Désiree Nieuwkoop, Yoram van der Zwaag en invaller Jan van den Broeck kwamen ieder tot twee winstpartijen. Yoran en Desiree boekten in het dubbelspel een zege in vijf games.

Het vierde team van Witac kwam van een koude kermis thuis. Tegen Belcrum werd een 9-1 nederlaag geleden. Alleen competitiedebutant Klaas van Exel wist een enkelspeloverwinning uit het vuur te slepen, met 9-11 in de vijfde game. Bijna had hij er nog een tweede zege aan toegevoegd, maar in zijn laatste partij bleef hij met 14-12 in de vijfde game net aan de verkeerde kant van de score. De andere debutant Bram Tolenaars en Dulan Gerdes, die voor de tweede maal competitie speelt, konden helaas nog geen potten breken in deze wedstrijd. [l]