Klundert in blessuretijd onderuit bij koploper

KLUNDERT - Klundert leek een meer dan verdiend punt mee te nemen uit Dinteloord, alwaar het koploper Prinsenland meer dan verdienstelijk partij gaf. Prinsenland was namelijk via een uiterst dubieuze strafschop, waarbij de eerste overtreding door een speler van Prinsenland werd gemaakt, op gelijke hoogte gekomen. Een vrije trap van grote afstand, die door iedereen werd gemist, kreeg op het gladde kunstgrasveld via een stuit zoveel vaart dat hij in de bovenhoek verdween, en Klundert met een kater achterliet.

De wedstrijd kenmerkte zich door vooral van Prinsenland zijde erg veel strijd en het meer verzorgde spel kwam van Klundert. Tot veel kansen voor een van beide doelen leidde dit niet en het openingsdoelpunt van Klundert in de 19e minuut kwam dan ook uiterst curieus tot stand. Twee Prinsenland verdedigers mistten de bal volledig en Loïc Luzolo kon alleen op de Dinteloordse goalie af. Of dit vanuit buitenspelpositie gebeurde is onduidelijk, de scheidsrechter wuifde het vlagsignaal weg een keurde de 0-1 voor Klundert goed.
In de 33e minuut kwam Prinsenland langszij middels de eerde vernoemde gemakkelijk gegeven strafschop.

In de 2e helft nam Klundert het middenveld in handen en had relatief weinig moeite met de aanvallen van Prinsenland. De beste kansjes waren voor Klundert. Prinsenland was slechts een keer gevaarlijk met een schot tegen de buitenkant van de paal, na een aanval waarbij een bal over de zijlijn niet werd geconstateerd. Een wedstrijd die eigenlijk geen winnaar of verliezer verdiende kreeg toch nog een sensationeel slot. Een Prinsenland aanvaller deed alsof hij in het gezicht werd geraakt en de scheidsrechter gaf aan de zijkant van het veld net over de middenlijn een vrije trap. Deze moest om onduidelijke redenen nog een keer worden overgenomen en waaide in tweede instantie zomaar in het doel. Prinsenland had het geluk van een kampioen aan zijn zijde, maar zal toch echt beter moeten gaan spelen wil men echt de beide achtervolgers Wieldrecht en DFC voorblijven.

Volgende week kan Klundert Prinsenland een handje helpen als Wieldrecht op bezoek komt.