Wederom winst voor Kogelvangers

WILLEMSTAD - Waar voorafgaand aan de wedstrijd tegen DHV, over het wel of niet afgelasten van de wedstrijd, de nodige keuringen en overleg nodig was, werd het veld afgelopen zaterdag achteraf gezien gelukkig in orde bevonden.

In de eerste helft ging de wedstrijd gelijk op met voor beide ploegen een paar prima kansen. Beide keepers wisten echter prima hun doel schoon te houden. Kogelvangers kreeg steeds meer grip op de wedstrijd, en werd langzaam aan de betere in deze Moerdijkse derby.

Tweede helft

Na de rust was het DHV dat goed uit de startblokken kwam. Kogelvangers was even de weg kwijt en moest alle zeilen bijzetten om te voorkomen dat DHV er zomaar twee of drie binnen schoot. Gelukkig bleef het maar bij één doelpunt voor DHV dat op dat moment volkomen verdiend was. Via een vrije trap wist Thomas van der Wal van DHV halverwege de tweede helft uit een wirwar van spelers de bal tegen de touwen te knallen, 0-1.

Vertrouwen

Kogelvangers raakte niet in paniek, en vertrouwde erop dat ze snel zouden gaan scoren gezien het feit dat DHV dacht de buit binnen te hebben. En dat gebeurde dan ook. In de 78e minuut was het Jorn Moerland die op de as van het veld drie man voorbij snelde en de bal over de doelman van DHV heen stiftte, 1-1 een wereldgoal.

Toen hij dit even later weer wilde proberen, moest DHV handelend optreden maar deed dit op onreglementaire wijze zodat de scheidsrechter niets anders kon geven dan een strafschop.

Dit was een klusje voor Edgar van der Giesen die de keeper kansloos liet, 2-1. DHV gaf zich te snel gewonnen wat er voor zorgde dat de beide uitblinkers, namelijk Sietse Vissers en Koen Knook in de slotfase nog twee niet te missen kansen konden benutten en zo de eindstand bepaalde op 4-1.

Aanstaande zaterdag staat de uitwedstrijd tegen ZSC’62 in Scharendijke op het programma. Aanvang is om 14.30 uur.