Toneel is goed voor je

FIJNAART - Elke week komen de kinderen naar toneelles en maken we plezier. We beginnen altijd met onze presentaties. Iedereen krijgt de tijd en aandacht om te vertellen wat er speelt in zijn/haar leven.

Op dit moment hebben de kinderen samen een toneelstuk geschreven. Dit toneelstuk gaat over samenwerken en dat iedereen anders is. Het idee is van de kinderen zelf gekomen en Linda den Hollander heeft de puntjes op de i gezet. Bij ons toneelcluppie mag je jezelf zijn, maar ook hebben we respect voor elkaar.
In tegenstelling tot wat velen denken is het schoolvak drama niet alleen bedoeld om de leerlingen beter te leren toneelspelen of om een eenmalige schoolmusical tot stand te brengen. De doelen van drama in het Basisonderwijs zijn namelijk: stimuleren van de fantasie, creativiteit. Vergroten van de concentratie en het zelfvertrouwen. Leren samenwerken, om gaan met pestgedrag. wegnemen van faalangst.
Het doel van de lessen is dat de kinderen durven en zeker dat ze er plezier in hebben.
Ons toneelcluppie is elke dinsdag in bij de gymzaal van de Kennedy en Julianaschool, Pr. Irenestraat 3 in Fijnaart. Meer informatie via Stichting Moracay: Moracy@hotmail.com. [l]