Geflatteerd gelijkspel voor Witac'89 1

WILLEMSTAD - In de 2e wedstrijd van de voorjaarscompetitie had er voor het eerste team van tafeltennisvereniging Witac’89 meer ingezeten. Team 3 boekte een grote overwinning en team 2 en 4 verloren fors.

In klasse 5C van afdeling ZuidWest van de NTTB speelde team 1 zijn 2e wedstrijd tegen Tanaka 4 uit Etten-Leur met 5-5 gelijk. Piet van Beers en Cor Bom speelden beiden een goede wedstrijd en wonnen tweemaal. Het dubbelspel van hen ging ongelukkigerwijs in 5 games verloren. Invaller Arthur Baalman van team 2, die ook in zijn eigen team speelde, boekte één zege, terwijl veel games in andere partijen telkens net verloren gingen.

Het gepromoveerde 2e team beleeft een moeilijke start in klasse 5B. Na het ruime verlies vorige week verloren zij nu met 1-9 van sterke Vice Versa’51 5. Alleen Arthur Baalman boekte een ruime overwinning. Het dubbel van Arthur en Martien Fransen begon goed, een 2-0 voorsprong in games; uiteindelijk werd er toch verloren met 2-3. Ook Martien en Kees Heijstek hadden goede kansen op een overwinning, maar steeds ging het op cruciale momenten mis.

Het uit het verre Vlissingen afkomstige Westerzicht 4 verloor met 8-2 van team 3 in klasse 7B. Tijmen van der Zwaag veegde met 3 overwinningen iedereen van de tafel. Zijn broer Yoran en Desiree Nieuwkoop wonnen elk tweemaal. Het dubbel werd door Tijmen en Yoran gewonnen.

Team 4 met 2 debutanten kan nog moeilijk zijn draai vinden. In klasse 7C werd met 2-8 verloren van Smash 4 uit Geertruidenberg. Bram Tolenaars won wel enkele games, maar kon geen overwinning boeken. Klaas van Exel en Jan van den Broeck wonnen elk eenmaal. Bijzonder was dat een van de tegenstandsters een paratafeltennisster in rolstoel was, geassisteerd door buddyhond. Om tegen haar te spelen moesten enkele aanvullende regels in acht genomen worden. Zo gemakkelijk als het lijkt was het niet, want het bleek een pittige tegenstandster.[l]