Kogelvangers verspeelt dure punten

WILLEMSTAD - Kogelvangers deed afgelopen zaterdag in Scharendijke tegen het plaatselijke ZSC '62 slechte zaken. Het verloor in blessuretijd met 3-2 en verspeelde daarmee dure punten tegen een directe concurrent.

Op het open sportpark stond de wind dwars over het veld en bereikte snelheden van bijna 60 km per uur. Kogelvangers kon er maar moeilijk mee omgaan. Het eerste kwartier was Kogelvangers wel bovenliggend zonder dat dit tot kansen leidde. Sterker het was ZSC dat in de 15e minuut oog in oog met doelman Stefan Heijstek kwam. De doelman redde echter bekwaam. In de 25e minuut kwam een eerste mogelijkheid voor Kogelvangers. De bij afwezigheid van de geblesseerde Wouter Blaak als rechtsback geposteerde Jelle Knook kwam goed door maar kwam niet helemaal goed uit. Zijn schot miste kracht. Het eerste doelpunt viel verrassend genoeg tien minuten later aan de andere kant, Een voorzet kwam terecht bij de goed meegelopen ZSC middenvelder Mike de Voogd die met een lobje de 1-0 aantekende. Op slag van rust echter een meevaller voor Kogelvangers. Daan Oudhof leek aan te leggen voor een schot maar bediende Jorn Moerland met een slim steekballetje. Jorn werd aangetikt en ging gewillig naar de grond. Strafschop ! Dit soort zaken zijn aan Edgar van der Giesen wel besteed. 1-1.

De tweede helft was niet veel anders dan de eerste. Het spel bleef slordig met veel balverlies. Ook de tegenstander kon geen potten breken. Toch kwam die ploeg opnieuw op voorsprong. Het was spits Robin Provoost die matig verdedigen hard afstrafte en de 2-1 aantekende. Kogelvangers drong aan en dat leidde tot een aantal kansen, maar echt gevaarlijke zaten daar niet tussen. Tot vlak voor tijd een voorzet van Koen Knook voor de voeten viel van de ingevallen Cedric Opschoor. Zijn schot werd gekeerd maar de rebound kwam terecht bij Daan Oudhof en dat betekende de 2-2. Dan maar een punt koesteren. Het mocht niet zo zijn. In de 90e minuut gaf Kogelvangers een vrije trap weg net buiten het zestien meter gebied. De andere Provoost, Mark, zette zich achter de bal en joeg deze snoeihard door de opspringende muur van Kogelvangers spelers, 3-2. Een enorme domper.

Aanstaande zaterdag wacht de thuiswedstrijd tegen WHS om 14.30 uur. Eveneens een directe concurrent. Verliezen is geen optie.