Klundert en Wieldrecht delen de punten na spektakelstuk

KLUNDERT - Er was niemand die na ruim een kwartier spelen nog een stuiver gaf voor de kansen van Klundert. Op het scorebord stond namelijk de voor Klundert onthutsende score van 0-3. Na rust tapte Klundert uit een ander vaatje en kwam het langszij, maar een van richting veranderd schoot leek kort voor tijd toch nog roet in het eten te gooien. Klundert rechtte echter nog een keer de rug en scoorde alsnog middels Niels Punt de gelijkmaker.

Wieldrecht had in de beginfase geen kind aan het collectief falende Klundert, dat schijnbaar een baaldag had genomen. Al in de 5e minuut werd het 0-1, in de 13e 0-2 (uit een strafschop) en in de 18e 0-3 na een snel uitgevoerde counter. Klundert kon daar in de eerste helft weinig tegenover stellen en kwam alleen Steven Maggan in scoringspositie bij een 0-2 stand. Bij Klundert werd Lolo Patricia geslachtofferd en werd stormram Loïc Luzolo ingebracht (disciplinair gestraft vanwege te laat komen) en hiermee kantelde de wedstrijd. Wieldrecht had geen antwoord op de twee sterke spitsen Luzolo en Punt en moest al in de slotfase van de eerste helft steeds verder terug.

Na de thee was het eerst Wieldrecht dat op 0-4 dacht te komen, maar Jeffrey van Wingerden bracht op het laatste moment redding met een fraaie sliding. Steven Maggan stuurde Loïc Luzolo de ruimte in die vervolgens de keeper omspeelde en in de 50e minuut de 1-3 scoorde. In de 55e minuut werd een handsbal in het strafschopgebied bestraft met een penalty en Peter van Wingerden schoot onberispelijk de 2-3 binnen. In de 63e minuut was de sensatie compleet en joeg Loïc Luzolo een vrije trap loeihard in de linker bovenhoek. Klundert rook bloed en Wieldrecht zal met samen genepen billen het restant van de wedstrijd spelen. Luc den Hollander en Niels Punt waren dicht bij de 4-3, maar de Wieldrechtse keeper hield op dat moment zijn ploeg overeind. In de slotfase was het toch Wieldrecht dat er af en toe toch weer gevaarlijk uitkwam en bijzonder gelukkig in de 83e minuut wederom op voorsprong kwam, nadat een schot door een Klundert verdediger van richting werd veranderd en ongelukkig in het eigen doel verdween. Klundert wenste hier echter geen genoegen mee te nemen en in de 85e minuut bracht Niels Punt de 4-4 op het scorebord. Deze score veranderde niet meer en na ruim 90 enerverende minuten blies de uitstekend leidende scheidsrechter Bos het uiterst sportieve duel af.

Volgende week reist Klundert af naar Zevenbergschen Hoek alwaar het het in nood verkerende DHV zal treffen voor de voor Klundert eerste Moerdijkse derby na de winterstop.