Maud, Evelien en senna op 1e, 2e en 3e plaats. FOTO PLEUNI RIJVERS
Maud, Evelien en senna op 1e, 2e en 3e plaats. FOTO PLEUNI RIJVERS Pleuni rijvers

Turnsters van AZTV pakken podiumplaatsen

ZEVENBERGEN - Afgelopen weekenden deden 27 turnsters van AZTV Zevenbergen mee aan de kwalificatiewedstrijden Zuid West Nederland. De turnsters komen uit in verschillende leeftijden en niveaus.

Op zaterdag 26 januari mochten de senioren uit de 5e divisie het spits afbijten. Maud, Senna, Evelien en Irene turnden in Dinteloord een fantastische wedstrijd! Irene had helaas een val op brug en balk, maar turnde een keurige vloeroefening. Ze werd 10e. Senna turnde een nieuwe brugoefening met 2 kippen en zonder stopjes. Ondanks haar val op balk kreeg ze een bronzen medaille. Evelien turnde zonder grote fouten naar een tweede plaats. Maud was de verrassing van de avond, alles lukte waardoor ze het goud omgehangen kreeg!

De volgende dag was het vroeg opstaan voor pupillen 2 D2 Elisa, Imke, Selin en Ceylin en Jeugd 2 D2 turnster Isis. Elisa turnde een fantastisch balkoefening, waarvoor ze de hoogste score kreeg. Brug is helaas minder haar ding, ze werd uiteindelijk 7e. Imke turnde een nette stabiele wedstrijd; een 8e plaats. Selin en Ceylin zaten vorig jaar nog in D3, hierdoor was het extra hard werken. De meiden hebben allebei keurig geturnd en behaalden en 10e en 11e plaats. Isis had een nagenoeg perfecte brugoefening en behaalde daarvoor 15,00 van de maximale 15,40 punten! Helaas viel ze na haar tweede sprong, waardoor ze uiteindelijk 8e werd.

's Middags waren Manouk, Roos, Marit en Siene aan de beurt, die uitkomen in Pupil 1 D3. Siene had dikke pech: iemand keek niet goed uit bij de aanloopbaan van sprong en ze ging door haar enkel. Hierdoor was het helaas einde wedstrijd. Roos liet op de wedstrijdvloer oefeningen zien, die ze tijdens de training niet doet. Ze turnde naar een keurige 7e plaats. Voor Marit was het de eerste wedstrijd ooit. Ondanks de zenuwen turnde ze netjes werd 12e. Manouk turnde op alle toestellen goed en dat werd beloond met een 3e plaats! Daarna was het de beurt aan pupillen 2 D3 Fiona en Inola. De balk is voor beiden niet het favoriete toestel, hier lieten ze dan ook wat punten liggen. Voor de eerste wedstrijd hebben ze het beiden keurig gedaan! Fiona werd 10e en Inola 18e.

Zierikzee

Zaterdag 2 februari waren Lot, Elin en Inge die naar Zierikzee mochten voor hun eerste wedstrijd in niveau pupil 1 D2. Lot sprong fantastisch en behaalde daarmee de hoogte score van de dag. Helaas viel ze van de balk met de koprol. Ze behaalde de 8e plaats. Elin was terecht super trots op zichzelf toen ze op de balk bleef staan! De brug ging iets minder, waardoor ze 10e werd. Inge turnde een stabiele wedstrijd, ze maakte geen grote fouten en werd uiteindelijk 12e. Daarna mochten instappers Fenna en Lois. Ze hebben allebei nette oefeningen laten zien. Als de balk iets breder was, zou dat ook goed zijn gegaan. Fenna werd 6e en Lois 7e. 's Avonds was het de beurt aan Jeugd 1 D1 turnster Tara. Het was een erg sterk deelnemersveld. Tara heeft haar best gedaan en laten zien wat ze kan. Ze werd 11e.

Laatste kwalificatiewedstrijden

Zondag 10 februari waren de laatste kwalificatiewedstrijden. 's Ochtends mocht Doortje in junior G laten zien wat ze kon. Doortje turnde zonder grote fouten. Ze werd 5e. 's Middags waren de jeugd 1 D3 turnsters Mare, Luna, Rosalina en Carlijn aan de beurt. Julia kon helaas niet meedoen vanwege een heupblessure. Alle vier de meiden turnde een super goede wedstrijd. Mare kreeg de bronzen medaille om gehangen. Luna werd 5e, Rosalina 6e en Carlijn 11e. Als laatste mocht senior Kristel in de 6e divisie afsluiten. En wat een afsluiting! Kristel turnde een haast foutloze balkoefening en behaalde daarmee de hoogste score. Sprong en brug ging ook zoals verwacht. Vloer is altijd spannend en helaas maakte ze een foutje. Dat maakte voor het eindklassement niet meer uit. Ze kreeg de gouden medaille mee naar huis! Op naar de tweede kwalificatiewedstrijden in maart! [l]