Celliste concert
Celliste concert Foto:

AGENDA

Woensdag 20 februari

Inzameling spullen

9:00 | Bartholomeus Parochiehuis

Boeken en kleding en schoenen zoeken wij, maar die kunnen elke werkdag,tussen 9.00 en 12.00 uur gebracht worden in het Bartholomeus Parochiehuis (naast de kerk) Markt 19a, 4761 CE Zevenbergen, 0168-323567. Steun ook onze kerkbijdrage! Opbrengst van de goederen gaat naar het project Glas en Lood ramen van onze eigen kerk.

Zaterdag 23 februari

Opwarmersbal in café Kerkzicht

20:00 | Café Kerkzicht

Op zaterdag 23 februari komt 't Zwammegat alvast in de carnavalsstemming tijdens het opwarmersbal. Op deze avond zal tevens om 23.11u de volgorde van de optocht bekend gemaakt worden. Iedereen is welkom op deze gezellige avond vanaf 20.00u in café Kerkzicht.

Zondag 24 februari

Celliste en piano concert

12:30 | Gemeentehuis Moerdijk

Op zondag 24 februari om 12.30 uur treden de celliste Hanneke Rouw en de pianiste Anouk de Jong op in de Moerdijkzaal in Zevenbergen. Tijdens dit concert worden sonates van Gabriel Fauré ten gehore gebracht. Hanneke heeft zich in een enorme concertreeks gespecialiseerd in de sonates van Rachmaninoff, Grieg, Saint-Saëns, Brahms, Lalo, Chopin, Mendelssohn, Beethoven, Shostakovich. Debussy en Prokofjev. Anouk de Jong rondde in juni 2011 haar Masterstudie piano af aan het ArtEZ conservatorium. Zij heeft op het gebied van piano solo een brede interesse, waarin ook veel ruimte is voor het 20e-eeuwse repertoire. Kaarten zijn verkrijgbaar via www.cultuurmoerdijk.nl en bij de ingang van het Gemeentehuis in Zevenbergen. Jongeren tot 18 jaar hebben gratis toegang tot het concert. Meer informatie op www.cultuurmoerdijk.nl/klassieke-concerten

Pianoduo Symbiosis komt naar Fijnaart

14:15 | d'Englenburgh

Zondag 24 februari krijgt een muzikaal accent. Die middag geeft het Vlaamse pianoduo Symbiosis een exclusief pianorecital in d'Engelenburgh. Het concert krijgt een Frans accentje. Elisabeth Crommelynck en Sander Meersmans zijn twee jonge pianisten die elkaar leerden kennen in het conservatorium van Antwerpen. Ze behaalden er beiden hun masterdiploma met grote onderscheiding in de klas van Levente Kende en Heidi Hendrickx. Hun hechte vriendschap en gedeelde passie voor vierhandige pianomuziek bracht hen samen tot 'Pianoduo Symbiosis'. Op 24 februari spelen zij 'Invitation au voyage', een muzikale reis door Frankrijk. Na afloop is er een 'ontmoet en groet' moment met de musici. Reserveren: Het concert in d'Engelenburgh (Molenstraat 24, Fijnaart) begint om 14.15 uur. Reserveren is noodzakelijk: 06-8357 2448 of engelenburgh@live.nl.

Dinsdag 26 februari

CreatiePunt

15:00 | buurthuis Irene

Op dinsdagmiddag vanaf 15.00 tot 17.00 uur organiseren wij creatieve workshops voor kinderen. D.m.v. knutselen, koken, bakken, handwerken, stofbewerking en schilderen gaan we op deze middagen iets creëren, vandaar de naam CreatiePunt. Dinsdagmiddag 26 februari gaan we knutselen met het thema carnaval (vanaf 6 jaar). Inschrijven kan via de website www.buurthuisirene.nl