Amber-Fé de Vos en Indy Muller naar halve finale NK turnen

ZEVENBERGEN - Turnsters Amber-Fé de Vos en Indy Muller hebben zich op zaterdag 16 februari in het gemeentelijk sportcentrum de Scharen gekwalificeerd voor de halve finale van het NK turnen dames.

Een zeer spannende wedstrijd, want er waren slechts vijf plekken beschikbaar in de categorie jeugd 3e divisie, waar beide dames in uitkomen. Indy Muller uit Zevenbergen, die tot afgelopen seizoen altijd bij AZTV Zevenbergen turnde, won beide kwalificatiewedstrijden op weg naar deze regiofinale. Maar tijdens deze finale turnde ze, naar eigen zeggen, wat minder goed. Toch hield ze het hoofd koel en eindigde ze met een prachtige oefening op de balk, waardoor ze steeg in het klassement tot plaats 4. Een gedeelde plaats wel te verstaan, met Amber-Fé de Vos uit Noordhoek. Hierdoor bezette beide meiden de laatste beschikbare plaatsen naar de halve finale van het NK.

Ook teamgenootje Puk van der Eijk, die goud won, kwalificeerde zich, waarmee het drietal van BredaGym samen door mag naar de landelijke wedstrijd. Een klein feestje voor deze meiden dus. Voor Amber-Fé kwam deze kwalificatie niet zonder slag of stoot. In de week voor deze wedstrijd kreeg ze nog een griep te pakken, waardoor ze zich niet optimaal kon voorbereiden. Gelukkig vielen alle puzzelstukjes op het goede moment op de juiste plaats en turnde ze een goede wedstrijd.[l]