Klundert ruim langs Seolto

KLUNDERT - Klundert heeft de derby tegen Seolto met 3-0 gewonnen door doelpunten in het laatste kwart van de wedstrijd. De overwinning van Klundert is verdiend op grond van het betere spel in de tweede helft.

In de eerste helft waren beide teams aardig aan elkaar gewaagd en waren de kansen tot het slot van de eerste helft spaarzaam. In de slotfase moest de Seolto goalie tot drie keer handelend optreden bij kansen van Klundert.

In de tweede helft nam Klundert steeds meer het middenveld in handen en kreeg het duidelijk de overhand. Het duurde echter tot de 70e minuut voordat de score werd geopend. Een schitterend afstandsschot van Stefan de Ruiter draaide mooi weg naar de rechterbovenhoek waarbij de keeper van Zevenbergse formatie kansloos was. Klundert kreeg hierna steeds meer ruimte en profiteerde hier optimaal van. Een solo van Grace Kitenge over de as van het veld bracht in de 82e minuut de beslissing, 2-0. Hiermee was de kous nog niet af want in de slotminuut kreeg Klundert een strafschop na een handsbal van een Seolto verdediger. Niels Punt voltrok het vonnis en bepaalde de eindstand op 3-0.

Klundert gaat met een goed gevoel het carnavalsgedruis in en gaat over 14 dagen op bezoek bij DFC, wat inmiddels koploper Prinsenland tot op 1 punt is genaderd.