Kogelvangers pakt overwinning tegen Smerdiek

WILLEMSTAD - Kogelvangers behaalde afgelopen zaterdag een noodzakelijke overwinning tegen Smerdiek, de rode lantaarndrager in de 3e klasse B.

Op voorhand geen gelopen wedstrijd want Kogelvangers miste op deze inhaaldag negen selectiespelers door blessures en reeds geplande vakanties. Hierdoor startte het met Joost van der Ploeg, Daan IJzermans, Julian Huijbregts en good old Aries Nieuwkerk in de basis en had de ploeg Youri van der Meer en jonkies Caelin Polak en Pascal Ekelmans achter de hand. Met uiteraard Jesse Moerland als reserve doelman.

De wedstrijd

Al snel bleek dat Smerdiek bij balverlies een muur van verdedigers optrok, hetgeen Simon Boot een enorme ruimte aan de linkerkant gaf. Keer op keer kon Simon hierdoor gevaarlijk opstomen en prima voorzetten afleveren. Na een halfuur kwam Kogelvangers op voorsprong. Een vrije trap van Koen Knook werd door Daan Oudhof keurig binnen gekopt. 0-1. Smerdiek kon niet echt potten breken en moest het gevaar halen uit corners en vrije trappen. Kogelvangers controleerde de wedstrijd. Dat leek nog makkelijker te worden toen Mart Grootenboer na een goede pass van Daan IJzermans in een 1 tegen 1 situatie terecht kwam en onreglementair werd gestuit. Rood voor de betreffende Smerdiek speler en een vrije trap net buiten het zestien meter gebied die door Daan Oudhof heel netjes over de muur werd gekruld. Dat betekende de 0-2 en een hele tweede helft voor de boeg tegen tien man. Dat mocht niet meer fout gaan.

Tweede helft

Die tweede helft kwam Kogelvangers niet echt meer in gevaar ofschoon het slordig speelde en veel meer had kunnen doen met de geboden ruimte. Na een uur spelen werd Julian Huijbregts vervangen door de zestienjarige Caelin Polak die meteen een voorzet afleverde waar Daan IJzermans allen nog maar tegenaan hoefde te lopen echter een opstuiter voorkwam de 0-3. Die kwam uiteindelijk in de 80e minuut via een strafschop nadat doelman Stefan Heijstek met een uitstekende uittrap Mart Grootenboer had weggestuurd. Bij afwezigheid van Edgar van der Giesen een klus voor Daan Oudhof. Onberispelijk binnen geschoten en met 0-3 een gelopen race en Daan Oudhof zijn hattrick. Inmiddels had Youri van der Meer de licht geblesseerde Sietse Vissers vervangen en maakte met de wissel van Daan IJzermans de 15-jarige Pascal Ekelmans zijn debuut. Een uiteindelijk heerlijke middag, waardoor de ploeg met een goed bevoel de carnaval in kan gaan.