Peter Rutters (rechts) ontvangt uit handen van voorzitter Toon Nuiten de eerste prijs, in dit geval een fles Wodka. De beker wordt deze week nog bij hem thuisgebracht.
Peter Rutters (rechts) ontvangt uit handen van voorzitter Toon Nuiten de eerste prijs, in dit geval een fles Wodka. De beker wordt deze week nog bij hem thuisgebracht.

Golfer Peter Rutters pakt eerste zege van het jaar

FIJNAART - De competitie van 2019 van de Fendertsmannen, die dit jaar alweer haar 16e editie kent is weer gestart. Onder een heldere blauwe hemel met een schitterend schijnend zonnetje en een temperatuur van 15 graden werd de strijd gestreden.

De eerste wedstrijd van 2019 was met betrekking tot de organisatie in handen van Ben Lauwers. Ben zocht het niet dichtbij. Amsterdam was het reisdoel en Golfcentrum ‘De Hoge Dijk’ het strijdtoneel. De lussen Holendrecht en Bullewijk, vormen gezamenlijk de wedstrijdbaan die de Fendertsmannen moesten trotseren. Deels aangelegd in de polder en deels gebouwd op een berg stadsafval. Helaas waren er wel enkele afmeldingen. De redenen daarvan liepen uiteen van skivakantie, andere golfwedstrijden, ziekte, en andere tussenhangende ongemakken.

Resultaten
Ben Lauwers had de organisatie van de dag prima in handen, maar heeft zich daar wellicht teveel op gefocust. Hij werd de rode lantaarndrager met 16 punten en dus de 10e plaats. Pascal Kreeft ging voortvarend van start, maar helaas, de vorm gleed weg. Met 19 punten schreef hij de 9e plaats op zijn naam. Op de 8e plaats vinden we Ger Tegelaar. Hij heeft 2019 tot zijn golfjaar uitgeroepen, maar 23 februari 2019 was beslist niet zijn golfdag. Hij sprokkelde slechts 22 punten bij elkaar. Wim van Alphen was ook niet echt in vorm. Hij harkte slechts 26 punten bij elkaar en pakte daarmee de 7e plaats.

De man in vorm, nu al, is Toon Nuiten. Hij heeft zijn zinnen gezet op de nog niet eerder door hem gewonnen titel ’Fendertsman van het jaar’. Toon moest echter met zijn vergaarde 27 punten genoegen nemen met de 6e plaats. Jurgen van Hooff is door zijn steady spel, iedere wedstrijd weer opnieuw, één van de kanshebbers voor de eindoverwinning. Maar de voorbereidingen naar vandaag toe waren niet echt optimaal, gaf hij reeds aan de koffietafel toe, met dichtgeknepen oogjes en een schorre stem. Daardoor ook voor hem slechts 27 punten en dus in dit geval de 5e plaats.

De derde man met 27 punten is Ben Vos. Van Ben wordt veel verwacht dit jaar. Gelijk aan nog een aantal Fendertsmannen droomt hij van zijn naam in neonletters met de titel ‘Fendertsman van het jaar 2019’. Martin van Diepen pakte de 3e plaats met 28 punten en ook de Leary en de Longest. Wat was Martin blij met z’n badzoutprijzen! Lex van Dis was de eerste die een kaart kon inleveren de een puntenaantal boven de 30-punten-grens aangaf. Met zijn 31 punten pakte hij daarmee de 2e plaats en een fles wodka. En dan komen we bij Peter Rutters, de nummer 1 van vandaag. Vorig jaar nog door enig blessureleed op de achtergrond gebleven. Maar Peter is weer fit, heeft deze winter volop doorgespeeld en getraind. Alle inspanningen worden beloond. Gefeliciteerd hoor, een knappe prestatie!! Menig Fendertsman is er al van overtuigd: Peter is dit jaar ‘the man to beat’!

DunciDunc
De wedstrijd van april vervalt voor de Fendertsmannen. De Fendertsmannen hebben zich dan massaal ingeschreven voor de wedstrijd die georganiseerd is door Marcel van der Goot en Olaf Roks voor Stichting Duncidunc. Deze stichting zet zich in tegen het bestrijden van een zeldzame vorm van kanker. Die wedstrijd wordt op 13 april 2019 gespeeld op Golfbaan Landgoed Bergvliet. De Fendertsmannen roepen alle golfers in Moerdijk en omstreken op om zich aan te melden voor deze wedstrijd om op die manier de stichting te ondersteunen. U kunt meer informatie vinden op de website www.stichting-duncidunc.nl [l]