Er werd geblust met rozenblaadjes.
Er werd geblust met rozenblaadjes. Foto: Marjanne Dijkstra

Regenachtige maar vrolijke kinderoptocht

ZEUVEBULTELAAND - Waren de temperaturen een week geleden een stuk aangenamer, op de carnavalszaterdag was het nog behoorlijk koud. De deelnemers van de kinderoptocht in Zeuvebultelaand lieten zich daar echter niet door tegenhouden en zo konden ze om 15.11 uur van start.

DOOR MARJANNE DIJKSTRA

Vlak voor aanvang van de jeugdoptocht in Zeuvebultelaand begon het zacht te miezeren, maar daar lieten de kinderen zich niet door tegenhouden. Een vrolijke en uitbundige optocht trok door het centrum van Zevenbergen, met allemaal hun eigen invulling van het thema 'We zitte-n-op rooze'. Zo zat cv De Endjes óp Roos, twee ridders 'staken de draak met de rooze', BC WC liep met een 'diksie' waar het bepaald niet naar 'rooze' rook en bluste de brandweer met rozenblaadjes. Ondanks dat het steeds natter werd, was er veel volk op de been langs de kant en keken de deelnemers nog steeds vrolijk toen zij aan het einde een stuk natter dan aan het begin de Markt weer opliepen.

Winnaars

De kinderoptocht voerde vanaf de Molenstraat/Markt via de Dijkstraat, de Lobbekenstorenstraat, de Dr. Ariënslaan, de Korte Wipstraat, de Drielindenstraat, de Brugstraat, de Nieuwe Kerkstraat, de Oude Kerkstraat, de Doelstraat, de Merodestraat, de Koningin Wilhelminastraat, de Prins Hendrikstraat en de Kerkstraat weer terug naar de Markt. Prins Wilfried I maakte samen met Jeugdprins Geert en Jeugdprinses Luna na de optocht de winnaars bekend en deelde de prijzen uit. De uitslag van de Kinderoptocht Zevenbergen 2019 is als volgt:

Individuelen (9 startnummers)

1. Napper 2.0 Na het winnen van de postcodeloterij zitten we op rozen.

2. De tuinvrouwen. Bijen op rozen, bijenkoningin op een troon.

3. Sem en Pacal. Auto op rozenwater.

Kleine groepen (8 startnummers)

1.Bregje, Elmica, Lorenza. Prikkelcarnaval.

2.Kwik Kwak en Kwek. Piraten hebben schatkist met rozen.

3. De brandweerclub. Zit op rozen na bevrijding Rik

Grote groepen (4 startnummers)

1. BC Roos VC. Agge in de roos gooit, zitte op rooze

2. BC de Batraove. We zitten niet op rooze maar op...

3. Basisschool de Arenberg. Kinderen boffen met hun leraren.

Mottoprijs:

CV de Endjes; We zitten op Roos, maar Roos vindt het niet leuk.

Verkleed als echte roosjes.
Genoeg belangstelling langs de kant.
Deze ridders 'staken de draak met de rooze'.