Genoeg animo voor pilot met nieuwe vorm van carpoolen

MOERDIJK - De pilot 'Ridesharing' om haven- en industrieterrein Moerdijk beter bereikbaar te maken gaat van start. Het gaat om een project met een nieuwe vorm van carpoolen.

DOOR MONIQUE JANSEN

Er is nu voldoende animo bij bedrijven op het haven- en industrieterrein om van start te gaan met de pilot ridesharing vanaf 11 maart. "Dit naar aanleiding van signalen uit het bedrijfsleven dat er problemen zijn met de bereikbaarheid door het ontbreken van goed openbaar vervoer. Vooral voor die doelgroep die niet in bezit is van een eigen auto, bijvoorbeeld stagiaires of jongere werknemers" licht wethouder Thomas Zwiers toe. "Maar zeker ook voor werknemers die vanuit het oogpunt duurzaamheid, samen naar het werk rijden. Of zij nu bij hetzelfde bedrijf werken of bij verschillende bedrijven die dicht bij elkaar gelegen zijn. Dat maakt niet uit. De ridesharing-app verbindt werknemers op zowel het bedrijventerrein als binnen het bedrijf."


Feestelijke start ridesharing

Op 11 maart geeft wethouder Thomas Zwiers vanuit gemeente Moerdijk, samen met de deelnemende bedrijven, provincie, BIM/VNO-NCW en Toogethr, een officieel tintje aan de start van ridesharing. Dat gebeurt bij Shell Moerdijk. Bedrijven die instappen zijn Slibververwerking NB, Schütz, ATM, CNC Grondstoffen, Shell, Havenbedrijf Moerdijk en DSV nemen deel aan de pilot ridesharing. Via een app worden medewerkers die samen willen rijden aan elkaar gekoppeld. Daarbij worden ze beloond met punten die ze kunnen inwisselen voor prijzen.[l]