Klaar voor vertrek naar Schiphol. FOTO OOSTERHOUTSE NACHTEGALEN
Klaar voor vertrek naar Schiphol. FOTO OOSTERHOUTSE NACHTEGALEN Oosterhoutse Nachtegalen

'Moerdijkse' Nachtegalen toeren door Nieuw-Zeeland

MOERDIJK - Maandag 25 februari is het jeugdkoor de 'Oosterhoutse Nachtegalen' vanaf Schiphol vertrokken voor hun tweede concertreis naar het Zuidereiland van Nieuw-Zeeland. Het koor, dat opereert vanuit de koorschool in Oosterhout, telt zangers en zangeressen vanuit de hele West-Brabantse regio.

Dat de gemeente Moerdijk een van de ‘hofleveranciers’ is van het internationaal vermaarde jeugdkoor is algemeen bekend en ook dirigent/directeur Wim Schoones -geboren Moerdijker- is woonachtig in de gemeente Moerdijk. De eerste verrassing wachtte het koor al op Schiphol: De inmiddels internationaal bekende dirigent Antony Hermus, zelf ook oud-nachtegaal, trof het vertrekkende koor op Schiphol toen hij terugkwam van een aantal concerten in Londen.

In zijn jeugd reisde Antony met de Nachtegalen door Europa, naar Amerika en Canada, en Zuid-Afrika.

Nadat de Nachtegalen Dubai en Sydney aangedaan hadden, landde het koor woensdagmiddag op het vliegveld van Christchurch, Nieuw-Zeeland.

Hier werd het koor verwelkomd door de president van de uitnodigende organisatie in Christchurch.

Ondanks de lange reis maakt de jeugd zich al weer op voor het eerste grote concert. Dat zal plaatsvinden in de 700 zitplaatsen tellende Transitional Cathedral in Christchurch. Deze bijzondere kathedraal is duurzaam gebouwd en bestaat uit muren die opgebouwd werden uit zeecontainers en een grote dakpartij die voornamelijk bestaat uit karton. Het jeugdkoor toert gedurende 2 weken door Nieuw-Zeeland. [l]