Gelijkspel voor Kogelvangers

WILLEMSTAD - In een spannende eerste helft tegen Wieldrecht, de nummer vier op de ranglijst in deze competitie, wist Kogelvangers zich afgelopen zaterdag goed staande te houden.

Weliswaar had Wieldrecht de betere kansen en was diverse keren gevaarlijk voor het Kogelvangers doel, maar de verdediging van Kogelvangers wist met prima ingrijpen de nul te houden. Goed counterend creëerde Kogelvangers zelfs een paar prima kansen. En het was dan ook in de 16e minuut dat Mart Grootenboer na een prachtige steekpass van Jorn Moerland, een goede voorzet afleverde. Daan Oudhof dacht te scoren maar de uitstekende keeper van Wieldrecht wist de bal nog te keren echter wist Jorn Moerland in de rebound de 1-0 op het scorebord te zetten. Een gevaarlijke indraaiende hoekschop werd door doelman Heijstek prima onder de lat weggetikt. De wedstrijd was stevig maar fair al dacht de scheidsrechter daar anders over.

In de tweede helft probeerde Wieldrecht de gelijkmaker te forceren maar stuitte keer op keer op de sterk spelende verdediging van Kogelvangers. Ook de scheidsrechter werkte totaal niet mee aan deze verder sportieve pot voetbal. De beste man kreeg daarom van beide ploegen het nodige te horen. In de 82e minuut was het dan toch Wieldrecht dat tot scoren kon komen. Dat hier een overtreding voor nodig was, werd door de scheidsrechter niet geconstateerd. Keeper Heijstek had een schot op doel in eerste instantie niet geheel onder controle, maar wist uiteindelijk toch de bal vast te krijgen. Deze werd toch onder zijn handen vandaan in het doel getikt. Jammer dat de VAR niet aanwezig is op de amateurvelden anders had de 3e official hem wel even medegedeeld dat het doelpunt niet telde. Zelfs de supporters van Wieldrecht waren het er over eens dan dit doelpunt afgekeurd had moeten worden. Uiteindelijk waren beide ploegen tevreden met deze puntendeling, en dat was maar goed ook want het had ook heel anders af kunnen lopen.