Lezing Kars Veling van de Vlinderstichting

WILLEMSTAD - Op uitnodiging van Heemkundekring De Willemstad zal Kars Veling van De Vlinderstichting op dinsdag 19 maart een lezing verzorgen met als thema: waarde van natuurlijk onderhoud voor vlinders en bijen. Vlinders en (wilde) bijen hebben het moeilijk door veranderde leefomstandigheden. De gemeente Moerdijk voert inmiddels een actief bijen vriendelijk beheer door onder andere de aanleg van bijenlinten.

In overleg met schaapherder Van Driel is de begrazing van de wallen en de Singel van Willemstad aangepast waardoor er meer variatie in begroeiing is ontstaan. Welk effect hebben dit soort maatregelen voor vlinders en bijen. Kars Veling zal daar nader op ingaan maar ook vertellen wat u zelf kunt doen om in tuin en omgeving meer ruimte te bieden voor vlinders en andere insecten.

De Vlinderstichting is dé organisatie die de deskundigheid in Nederland en Europa over vlinders en libellen bundelt. Zij maken zich sterk voor het behoud en herstel van vlinders en libellen in Nederland en Europa.

Kars Veling is allrounder en ecoloog. Hij werkt al sinds de beginjaren bij De Vlinderstichting en is in de loop der tijd bij heel veel projecten betrokken geweest. Als persvoorlichter treedt hij regelmatig naar buiten als het gezicht van De Vlinderstichting.

De lezing wordt dinsdag avond 19 maart gehouden in Buurthuis Irene, Grimhoek 15 te Willemstad. Ook niet leden van de Heemkundekring zijn van harte welkom. De toegang is gratis. De lezing begint om 20.00 uur, de zaal is open vanaf 19.30 uur. [l]