De hoog hangende doeken in atelier Raamberg zijn van Marijke Venghaus.
De hoog hangende doeken in atelier Raamberg zijn van Marijke Venghaus. nvt

Marijke Venghaus exposeert in atelier Raamberg

ZEVENBERGEN – Voor Marijke Venghaus en haar zeven collega's wordt het weekend van 30 en 31 maart bijzonder. “Omdat we dan voor het eerst in ons atelierbestaan een grote opruiming houden. Noem het een grote schoonmaak. We willen een zo leeg mogelijk atelier overhouden. Dat is profijtelijk voor ons en voor onze bezoekers”.

“Wij willen letterlijk ons hart, onze geest en ons atelier leeg. Om zo opnieuw te starten met nieuwe dingen, nieuwe wegen bewandelen en op zoek gaan naar nieuwe uitdagingen. We voelen dat allemaal zo, vandaar dit uitverkoopweekend. Ons werk gaat dan echt voor heel wat tientjes goedkoper weg. Maar zeg nou zelf, het is toch beter dat het bij de mensen thuis staat of hangt en zij er plezier aan beleven dan dat het nodig langer op voorraad in ons atelier staat.?”

Atelier Raamberg is opgezet door Venghaus en Wil Luijten direct nadat zij hun opleiding aan de kunstacademie hadden afgesloten. “We wilden meteen door en vooral ook met collega's gaan samen werken. Dat is goed voor de motivatie, en goed voor de inspiratie. En je krijgt goede en positieve kritiek.”

Alle atelierleden zijn opgeleid aan de academie. Ze werken wekelijks in het atelier met tien mensen en dat zorgt voor een groot diversiteit in kunstwerken. Van grote schilderijen tot kleintjes in olieverf en acryl over talloze onderwerpen: van vrouwenportretten tot droomlandschappen, van kleurrijke abstracten tot fijngetekende kinderkopjes. Ook de beeldhouwkunst is vertegenwoordigd dankzij Magreet Jansen uit Oudenbosch. Haar kleinere werk, in verschillende materialen, is zowel figuratief als abstract.

De schilders heten, naast Marijke, Christine Switters, Joke Oomen, Marijke van der Straten, en Wil Luijten. Voor tekeningen zorgt Monica Blom en Annie van Strien presenteert zowel olieverfschilderijen als grafisch werk.

Atelier Raamberg, Raambergweg 7, Klein-Zundert is op 30 en 31 maart open van elf tot vijf uur. [l]