Witac'89 op koers
halverwege competitie

WILLEMSTAD – Drie teams van tafeltennisvereniging Witac’89 moesten in Hoogerheide spelen tegen teams van Hotak’68. Het op de eerste plaatsen staande 1e en 3e team speelden gelijk, team 2 leed een grote nederlaag.

Het eerste team staat na het gelijkspel tegen Hotak’68 5 en grote uitslagen van de directe concurrenten met kleine achterstand op de 3e plaats in klasse 5C. Rinus Huybregts won tweemaal en verloor één partij met het kleinst mogelijke verschil; Cor Bom won eenmaal gemakkelijk en zijn andere partijen werden na een goed begin en zelfs 0-2 voorsprong in games toch in 5 games verloren. Piet van Beers won ook eenmaal door tegen de sterkste speler terug te komen van een 2-0 achterstand in games. Het dubbel werd door Cor en Rinus moeizaam gewonnen.

Het vorig seizoen gepromoveerde 2e team zit in de hoek waar de klappen vallen. Tegen Hotak’68 4 kon alleen Ray van Ginneke eenmaal zegevieren. Martien Fransen verloor eenmaal op het nippertje, de andere partijen werden ruim verloren, ook het dubbelspel van Martien en Kees Heijstek. Na deze 9-1 nederlaag staat team 3 met grote achterstand op de laatste plaats in klasse 5B.

Team 3 staat na het gelijkspel tegen de directe concurrent Hotak’68 6 nog steeds fier op kop in klasse 7B. Manon Gerritsen verloor alleen van een sterk verdedigende tegenstander, de resterende partijen werden ruim door haar gewonnen. Desiree Nieuwkoop en Yoran van der Zwaag wonnen elk eenmaal. Het dubbelspel werd na een moeilijk begin gewonnen door Manon en Yoran. [l]