Kogelvangers in de zorgen

WILLEMSTAD - Na de nederlaag van 3-0 tegen Dubbeldam afgelopen zaterdag zijn er zorgen bij Kogelvangers. De stand op de ranglijst laat zien dat de ploeg alles op alles zal moeten zetten om nacompetitie te ontlopen.

Het hoofdveld van Dubbeldam was afgekeurd en de wedstrijd werd derhalve op het naastgelegen winderige kunstgrasveld gespeeld. Kogelvangers begon met Leon Leijten in het doel in plaats van Stefan Heijstek die vanwege privé omstandigheden niet speelde. Ook Sietse Vissers was niet fit genoeg om te starten. Dubbeldam begon de wedstrijd wat sterker dan Kogelvangers. Iets vaster aan de bal, iets beter combinerend. Tot echt gevaar leidde dat niet, al was Dubbeldam via hun snelle linkerkant wel dreigend. Halverwege de eerste helft kwam via die kant het eerste doelpunt dan ook tot stand. Koen Knook werd via een snelle combinatie uitgespeeld en Daan Grootenboer was iets te laat met zijn rugdekking. Zijn overtreding betekende een strafschop en een gele kaart. De strafschop was voor Leon onhoudbaar en de 1-0 was daar. De wedstrijd had anders kunnen lopen als even later Daan Oudhof ook een strafschop had gekregen. Hij werd binnen het zestien meter gebied hard in de rug gelopen na een pass van Jelle Knook. De scheidsrechter onthield de Willemstadters, ondanks hevige protesten, een zuivere strafschop. Op slag van rust was daar bijna de 2-0. Opnieuw een snelle combinatie bracht een Dubbeldammer oog in oog met Leon Leijten. De ervaren doelman redde met de voet.

Na de rust leek Kogelvangers wat beter in de wedstrijd te komen met een prima spelende Esli de Looff voorop. De echte kansen waren echter voor Dubbeldam. In minuut 65 moest doelman Leijten zijn kwaliteiten opnieuw tonen toen er weer een tegenstander voor zijn neus verscheen. Met een prima reflex pareerde hij ook deze doelpoging. Toch moest ook hij een kwartier voor tijd het hoofd buigen. Een schot uit een alweer snel uitgevoerde omschakeling kon hij in eerste instantie nog keren maar in de rebound was hij kansloos. Met nog ongeveer 10 minuten spelen was daar plotseling de aansluitingstreffer. Althans, werd gedacht. Jorn Moerland was attent bij een terugspeelbal en scoorde de 2-1. Om onbegrijpelijke reden volgde de scheidsrechter het advies van de Dubbeldamse assistent scheidsrechter en keurde het doelpunt vanwege buitenspel af. In het slot van de wedstrijd werd het ook nog 3-0 toen de ongelukkig spelende Simon Boot een bal verkeerd terug speelde en Dubbeldam de bal voor het intikken had. Inmiddels had trainer Erik van der Giesen de jonkies Caelin Polak en Pascal Ekelmans al ingebracht voor Jelle Knook en Aries Nieuwkerk. Na afloop dronken de ploegen gezellig nog een biertje met elkaar op uitnodiging van een Dubbeldamse derde helft.

Komende zaterdag wacht de uitwedstrijd tegen NOAD '67. Dat dit een cruciaal duel wordt, is wel overduidelijk.