OPhangen bloembakken aan haven Zevenbergen
OPhangen bloembakken aan haven Zevenbergen waarschijnlijk M. Godschalk

Opfleuren haven Zevenbergen

ZEVENBERGEN - Zoals u misschien weet, of niet weet, zorgt de Stadsraad Zevenbergen al vele jaren voor het opfleuren van de Noord- en Zuidhaven door bloembakken aan de lantarenpalen te plaatsen.

Dit wordt gedaan in samenwerking met WVS. De Stadsraad zorgt dat de bloembakken worden voorzien van planten. De WVS zorgt ervoor dat ze worden opgehangen en geeft ze water. De bakken hebben een waterreservoir van 4 liter, waardoor er niet ieder week water hoeft te worden bijgevuld. Aan het einde van de zomer haalt WVS ook de bakken weer weg en maakt deze schoon en zorgt voor opslag tot het nieuwe voorjaar.

Wij, als Stadsraad Zevenbergen, zijn ook heel blij met de goede samenwerking met de WVS. In het begin waren het enkele bakken die opgehangen werden, omdat er niet genoeg geld was. In de loop der jaren zijn er steeds meer bakken bij gekocht tot nu uiteindelijk de gehele Noord- en Zuidhaven volhangen.

Dit jaar, en misschien ook in 2020, kunnen de bakken niet worden opgehangen vanwege de aanleg van de haven. Mogelijk dat we, o.a. in overleg met de aannemer, op een andere manier voor bloembakken zorgen om het centrum toch wat op te fleuren en om te voorkomen dat het een saaie bouwput wordt.

Ook wordt er nagedacht of er in de toekomst bakken aan de nieuwe bruggen over de haven gehangen kunnen worden. Hierover gaan wij in gesprek met de gemeenten en de aannemer. [l]