Witac 1 opnieuw koploper

WILLEMSTAD - Na een 8-2 zege tegen Kapelle is het eerste team van tafeltennisvereniging Witac’89 opnieuw lijstaanvoerder.

Witac 1 boekte een degelijke en regelmatige overwinning op tafeltennisvereniging Kapelle. Rinus Huybregts was prima in vorm en won al zijn partijen in drie games. Cor Bom en Piet van Beers kwamen beiden tot twee prima overwinningen. Cor verloor één partij nipt in vijf games. Bovendien wonnen Cor en Rinus ook overtuigend het dubbelspel. In deze poule zijn bovenin de verschillen erg klein. Witac staat met dit resultaat 1 punt boven Tanaka uit Etten Leur en 2 punten boven Het Markiezaat uit Bergen op Zoom.

Witac 2 delfde het onderspit tegen koploper Smash’76 uit St Annaland. De 3-7 nederlaag gaf wel een enigszins vertekend beeld aangezien veel games eindigden met twee punten verschil, waarvan de meeste games in het nadeel van Witac (9-11). Opmerkelijk was de prestatie van Ray van Ginneke, die tweemaal zegevierde in het enkelspel. Tekenend voor zijn groeiende koelbloedigheid in de competitie was de wijze waarop hij in één partij een achterstand van 6-10 in de vijfde game alsnog in winst wist om te zetten (12-10). Arthur Baalman kwam ditmaal niet verder dan één zege in het enkelspel. Met dit resultaat blijft Witac hekkensluiter in deze zware poule.

Witac 3 stevent af op een mooi kampioenschap. Met de 9-1 zege tegen een tweemansteam van TTVO uit Oudelande voert Witac de ranglijst aan met 7 punten voorsprong op concurrent Hotak’86. Manon Gerritsen en Tijmen van der Zwaag boekten tegen TTVO beiden twee overtuigende zeges in het enkelspel. Yoran van der Zwaag verloor zijn eerste partij maar herstelde zich prima met een enkelspelzege in zijn laatste partij. Manon en Yoran wonnen zeer eenvoudig ook het dubbelspel.

Tijmen van der Zwaag was, door een ongelukkige blessure van Jan van den Broeck, ook genoodzaakt om in te vallen bij de wedstrijd van Witac 4 tegen Belcrum. Hij leverde een bijzondere prestatie door ook in deze wedstrijd al zijn partijen te winnen. In het duel tegen Belcrum was Klaas van Exel wel erg ongelukkig. Hij verloor tweemaal met 9-11 in de vijfde game. Met iets meer geluk had deze wedstrijd zo maar in een gelijkspel kunnen eindigen. [l]