Leerlingen en docenten van het Kunstencollectief spelen een popnummer van Birdy. FOTO P. VROEGRIJK
Leerlingen en docenten van het Kunstencollectief spelen een popnummer van Birdy. FOTO P. VROEGRIJK P.Vroegrijk

Volle Moerdijkzaal bij concert Kunstencollectief

ZEVENBERGEN - Zaterdagavond 23 maart vond weer het jaarlijkse concert van het Kunstencollectief plaats in de Moerdijkzaal te Zevenbergen. Het concert werd geopend door wethouder Schoneveld van de gemeente Moerdijk. Hij had slechts van één ding spijt in zijn leven zo zei hij onder andere; en dat was dat hij nooit een muziekinstrument had leren bespelen. Maar dat kan natuurlijk alsnog….

In ieder geval waren er meerdere volwassen spelers die avond tijdens het concert door leerlingen en docenten van het Kunstencollectief. Leerlingen uit de gemeente Moerdijk en Halderberge. Het concert ging spetterend van start met Afrikaanse muziek door het djembé-ensemble Sambany o.l.v. docente Sander Berkvens. Daarna volgde een gitaarensemble met een sfeervolle popmedley door zo’n 15 jonge gitaristen, allen leerlingen van gitaardocent Nedim Suta. Hannah van Pruijssen zong vervolgens de Cupsong waarbij zij zichzelf begeleidde op gitaar.

Na de gitaren was het de beurt aan de klarinetleerlingen van Conny van de Nobelen. Na enkele duetten speelde het klarinetensemble de Gymnopedie van Satie waarbij Conny zelf de basklarinet bespeelde. De “opa” van de klarinetfamilie zoals zij het noemde.

Een tiental violisten, leerlingen van viooldocent Govar Hamid, speelden met pianobegeleiding een klassiek werk van Küchler en vervolgens nog twee popnummers. Er waren nog heel jonge violistjes bij die toch al fanatiek meestreken.

Twee beginnende dwarsfluitleerlingen van cello- en dwarsfluitdocente Wendela Papillon speelden beiden een aantal bekende liedjes met begeleiding waaronder de Cancan en de Eurovisie tune.

Daarna was het de beurt aan de piano. Een leerlinge van Peter Vroegrijk, docent keyboard en piano, speelde een werk van Einaudi de componist die ook de muziek voor de bekende film Les Intouchables schreef.

De pianoleerlingen van Rian van den Bemd, docente blokfluit en piano, brachten zowel een klassiek werk als een popnummer. Yoyo Wong die net meegedaan had aan het concours in Maassluis en daar goede kritieken had ontvangen speelde de bekende minutenwals van Chopin.

Twee leerlingen uit Willemstad speelden en zongen een nummer van Birdy en werden ondersteund met slagwerk en cello.

De afsluiter was weer voor de djembé’s en doundouns van On Y Va, het gevorderde ensemble van slagwerkdocent Sander Berkevens. Een sfeervolle en gevarieerde avond met muziek op niveau door alle leerlingen. [l]