Waterhindernis Polderchallenge 2018.
Waterhindernis Polderchallenge 2018. Ton Kuipers

Voorbereidingen 5e editie Polderchallenge Standdaarbuiten gestart

STANDDAARBUITEN - De Stichting Polderchallenge Standdaarbuiten is gestart met de voorbereiding van de vijfde editie oftewel het 1e lustrum van de Polderchallenge Standdaarbuiten. Om meer mensen de gelegenheid te geven om deel te nemen aan dit evenement, zal het georganiseerd worden op zaterdag 7 én zondag 8 september.

In West-Brabant en de gemeente Moerdijk in het bijzonder heeft de Polderchallenge Standdaarbuiten inmiddels een duidelijke plaats verworven in de agenda`s van vele sportievelingen die houden van een uitdaging. In 2018 kon de organisatie, met enige trots, zelfs rekenen op inschrijvingen uit het buitenland. Voor alle leeftijden wordt een uitdagend parcours samengesteld, met hindernissen waar de lopers water, gras en modder als natuurlijke elementen moeten overwinnen. Deelnemers worden sowieso nat en vies, wat dan weer schitterende plaatjes oplevert, die lang in het geheugen blijven hangen.

Tijdvakken

Op zaterdag 7 september 2019 zal rond het middaguur de eerste warming-up plaats vinden en zal het startschot klinken voor respectievelijk de Funrun (6 km.), de Toughrun (12 km.) en de Ultimaterun (18 km.) Op zondag 8 september 2019 zullen de gehele dag de kinderen aan bod komen met de Ininminirun (600 m.) en de Kidsrun (2,5 km.). Dit jaar heeft de organisatie er ook voor gekozen, om de start van een aantal categorieën op te delen in tijdvakken. De tijdvakken zullen bekend zijn bij inschrijving vanaf 1 april aanstaande en zullen gepubliceerd worden op de website van de Polderchallenge. De deelnemers zullen daarna nog het laatste nieuws ontvangen via de nieuwsbrieven.

Feesttent

De 'Polderchallenge feesttent' zal op beide dagen als centrale locatie fungeren, waar alle praktische zaken rondom deelname gecoördineerd worden en waar deelnemers en bezoekers een hapje en een drankje kunnen nuttigen. Om een vlot verloop van het evenement te realiseren en vooral een snelle doorstroming van de deelnemers bij de hindernissen te bewerkstelligen is het aantal deelnemers op zaterdag vastgesteld op maximaal 750 en zondag op maximaal 400. De ervaring leert ons: wil je deelnemen wees er dan snel bij!

Inschrijven en aanmelden vrijwilligers

Opgeven kan vanaf 1 april 00:00 uur via de website van de Polderchallenge. Bent u bereid de Polderchallenge Standdaarbuiten op enigerlei wijze te ondersteunen neem dan contact op met de organisatie. Vrijwilligers zijn altijd welkom. Informatie met prachtige foto`s en filmpjes over de Polderchallenge Standdaarbuiten treft u aan op www.polderchallengestanddaarbuiten.nl[l]