Touchevent
Touchevent Foto: Ruud de Kort

AGENDA

27-28-29 maart- 1-2-3 april

Inzameling spullen

9:00 | Bartholomeus Parochiehuis

Boeken-Kleding – schoenen – wol- haak en borduurgaren en handwerk materialen. Kunnen elke werkdag tussen 9.00 en 12.00 uur gebracht worden in het Bartholomeus Parochiehuis (naast de kerk) Markt 19a, 4761 CE Zevenbergen 0168-323567 Steun ook onze kerkbijdrage! Opbrengst van de goederen gaat naar de glas en lood ramen van onze eigen kerk.

Woensdag 27 maart

Rikken en jokeren

19:00 | zaal Bij Verhoeven

Op de woensdagen 13, 20, 27 maart en 3 april zijn er kaartavonden bij de Zonnebloem Zevenbergen. Locatie: bij Verhoeven, Kerkstraat 8. Aanvang 19.00 uur. Iedereen is van harte welkom.

Vrijdag 29 maart

Kinderdisco

19:30 | buurthuis Irene

Buurthuis Irene organiseert op vrijdag 29 maart een kinderdisco. Trek je mooiste kleren aan en kom lekker dansen op de nieuwste beats! Alle kinderen vanaf 8 t/m 12 jaar zijn welkom vanaf 19.30 uur tot 22.00 uur. De entree is gratis.

Lezing Stichting Seniorenraad Moerdijk

20:00 | Ankerkuil

Vrijdag 29 maart, De Ankerkuil Moerdijk, aanvang 20.00 uur. Gratis toegang. Lezing door Leen ten Haaf over de veerponten van Moerdijk en de aanleg van de Moerdijkbruggen. Interessant voor jong en oud over de geschiedenis van het dorp Moerdijk.

Proefening

20:30 | De Standaert

Onder het genot van 5 speciaalbiertjes genieten van 'het foute uur van Harmonie Oefening'? Kom naar 'Proefening' op vrijdagavond 29 maart vanaf 20.30 uur in de Standaert te Standdaarbuiten! Liever geen speciaalbiertjes, maar wel komen luisteren naar Harmonie Oefening? Kaarten zijn te koop bij Spar Standdaarbuiten.

Zaterdag 30 maart

Voorstelling 'Schaduwen'

20:30 | Ankerkuil

Op vrijdag 22, zaterdag 23 en zaterdag 30 maart speelt toneelvereniging Moerdijk haar jaarlijkse toneelvoorstelling 'Schaduwen' van Martine Faber. Maria was een gevierd actrice. Na een beroerte is zij halfzijdig verlamd geraakt en kampt ze met een afasie, een taalstoornis. Haar zoon roept de hulp in van de ex-man van Maria om zijn moeder uit haar isolement en depressie te halen. In 'Schaduwen' wordt het contrast tussen de rijke gedachtewereld en de trivialiteit van de gesprekken die nog mogelijk zijn duidelijk. De voorstellingen zijn op vrijdag 22, zaterdag 23 en zaterdag 30 maart in De Ankerkuil, Steenweg 48 te Moerdijk om 20.30 uur. Kaarten reserveren: toneelmoerdijk@outlook.com / 0168-412150 of voor de voorstelling te koop aan de kassa. Er is géén pinmogelijkheid.

Zondag 31 maart

Lenteconcert

14:00 | kapel Zeven schakels

Zondagmiddag 31 maart kunnen de bewoners van de Zeven schakels weer genieten van een optreden van Maestro, het leerlingenorkest van het Symfonisch Ruimteorkest. Deze keer zal het een uniek optreden gaan worden. Maestro wordt namelijk versterkt door het jeugdorkest van de Oudenbossche harmonie. Dit betekent dat er voor het eerst in de regio een leer symfonieorkest op zal treden met blazers en strijkers. Er is dan ook hard geoefend door de veelal jongere leerlingen. Verder zal er deze middag ook nog een optreden zijn van het Catharina fluitensemble. Het concert zal plaatsvinden van 14.00 tot 16.00 uur in de kapel van de 7Schakels en de toegang is gratis.

Bijbelse Boodschap

17:00 | Dorpshuis Pestalozzi

Uitnodiging om vrijblijvend te komen luisteren naar een eenvoudige boodschap uit de Bijbel. Op de zondagmiddagen 17, 24 en 31 maart van 17.00-18.00u in Dorpshuis ''Pestalozzi'', Hoge Heijningsedijk 4A, 4794 AA Heijningen. De Bijbel, waarin de leer, het voorbeeld en het leven van Jezus beschreven staat, is de enige leidraad. Iedereen is van harte welkom! E. Kämper en D. Heusinkveld, 06-23705256.

Gezinsdienst

10:00 | Gereformeerde Kerk

Op 31 maart verzorgt Rob Favier een gezinsdienst, voor jong en oud. Het thema van deze dienst sluit aan bij de lijdenstijd en gaat over Petrus, grote mond en klein hartje. De dienst is in de Geref. Kerk te Klundert, aanvang 10.00 uur. Toegang gratis. Na de dienst is er koffie/thee met gebak.

ToucheVent

14:15 | d'Englenburgh

Zondag 31 maart is d'Engelenburgh in Fijnaart het toneel voor een niet alledaags concert. Saxofonist Wim de Veth en pianist René van Assche brengen een betoverende combinatie ten gehore die je als luisteraar niet snel vergeet. Wim de Veth en René van Assche vormen samen ToucheVent. Zij staan garant voor een verrassend concert. Op het programma staat ondermeer het Largo uit het vioolconcert in g van Bach, Courante uit de cellosuite nr. 1 van Bach, Libertango van Piazolla, de Trumpet Tune van Purcell en het trompetconcert in es van Haydn. Verder werken van Chopin, Zambarano, Fauré en Ravel. Het concert in d'Engelenburgh (Molenstraat 24 in Fijnaart) begint om 14.15 uur. Reserveren is noodzakelijk: 06-8357 2448 of engelenburgh@live.nl.

Concert de Unie

14:30 | De Graanbeurs

Muziekvereniging de Unie gaat op 31 maart a.s. een uitwisselingsconcert geven met harmonie Amicitia uit Steenbergen. Harmonie de Unie speelt goed in het gehoor liggende muziek en heeft sinds 1 januari 2019 een nieuwe dirigent. Na 25 jaar dirigentschap door Walter Siol heeft Junior Huigen het stokje van hem overgenomen. Beide harmonieën zullen onder zijn leiding een variëteit aan moderne muziek ten gehore brengen. Muziekvereniging de Unie zoekt nog leden ter versterking van hun harmonie. Mocht u interesse hebben, loop gerust binnen op onze repetitieavond op donderdag 19.45 uur in de Graanbeurs, Kadedijk 6, Fijnaart, alwaar 31 maart ook het concert om 14.30 uur begint.

Woensdag 3 april

Open dag scholen Fijnaart

9:00 |

Alle scholen in Fijnaart zetten op 3 april hun deuren open voor ouders die de schoolkeuze voor hun kind gaan maken. Op die ochtend kunt u tussen 9 uur en 12 uur terecht in de PC de Julianaschool, KBS de Kennedyschool, beiden gelegen aan de Prinses Irenestraat 1-3 en in OBS de Springplank aan de Lijsterstraat 2. U kunt dan een kijkje in de klassen nemen en vragen stellen over de school, zodat u straks een weloverwogen keuze kunt maken voor het onderwijs aan uw kind. Aansluitend kunt u een afspraak maken voor een kennismakings- en intakegesprek met de directeur van de school. Marieke Verhulst-Bezem directeur Julianaschool en Kennedyschool Fijnaart, Judith Aardema directeur OBS De Springplank Fijnaart

Rikken en jokeren

19:00 | zaal Bij Verhoeven

Op de woensdagen 13, 20, 27 maart en 3 april zijn er kaartavonden bij de Zonnebloem Zevenbergen. Locatie: bij Verhoeven, Kerkstraat 8. Aanvang 19.00 uur. Iedereen is van harte welkom.

Voorstelling 'Schaduwen'.