Dagwinnaar én leider in het algemeen klassement Lex van Dis (links) ontvangt de beker uit handen van voorzitter Toon Nuiten. FOTO GER TEGELAAR
Dagwinnaar én leider in het algemeen klassement Lex van Dis (links) ontvangt de beker uit handen van voorzitter Toon Nuiten. FOTO GER TEGELAAR Ger Tegelaar

Lex van Dis domineert op Golfclub Ternesse

FIJNAART - Zaterdag 23 maart vertrok de karavaan van de Fendertse golfers richting België. Het reisdoel was de Ternesse Golf & Country Club waar de tweede wedstrijd werd gespeeld van de Fendertsmannen-competitie. De fraaie golfbaan ligt vlakbij het stadscentrum van Antwerpen en het clubhuis staat bekend als één van de mooiste en gezelligste van België. De statige bomen en mooie waterpartijen zorgen voor het unieke karakter van het golfterrein.

Dit keer was het Pascal Kreeft die de organisatie van de dag op zich had genomen. En Pascal had het prima voor elkaar. De koffietafel stond netjes klaar bij ontvangst. Lekkere croissants en koffiebroodjes completeerden het geheel.

Prestaties

De prestaties van de Fendertsmannen vielen tegen deze tweede wedstrijddag. Gastspeler Olaf Roks was deze dag de rode lantaarndrager. Olaf is volop in training voor de goede-doelen-wedstrijd van Stichting Duncidunc van 13 april a.s. waarvoor u zich trouwens nog steeds kunt inschrijven (Zie www.Stichting-Duncidunc.nl). Maar de punten wist hij nog niet binnen te halen. Met 15 punten eindigde hij als laatste. Nog even doortrainen Olaf! Mogelijk speelde de organisatie van de dag Pascal parten. Hij behaalde slechts 21 punten. Evenals Arjan Magielse, de Fendertsmannenkampioen van vorig jaar. Vandaag sprokkelde hij ook slechts 21 punten binnen, hetgeen de 12e plaats betekende.

Afleiding

Ger Tegelaar heeft zijn hoofd momenteel niet bij het golfen. Hij is erg druk met het behoud van een stuk cultuurhistorie voor Fijnaart rondom zijn monumenten aan de Kadedijk. Dat gaat duidelijk ten koste van de golfprestaties van Ger, hij scoorde slechts 22 puntjes en de 11e plaats. Ook bij Wim van Alphen en Ben Vos liep het niet best. Zij kwamen met 23 punten op respectievelijk de 10e en de 9e plaats terecht. Maar Wim sloeg nog wel met een geweldige drive de ‘Longest’. De winnaar van vorige maand, Peter Rutters, kwam vandaag niet in de buurt om die prestatie te evenaren. Peter had een score van 25 punten, goed voor de 8e plaats en René Consenheim schrijft met 26 punten de 7e plaats op zijn naam.

Kampioenstitel

Toon Nuiten heeft zijn zinnen gezet op de kampioenstitel, dat is bekend. Hij lest veel, traint veel, behaalt tijdens andere wedstrijden hogr scores, maar tijdens de Fendertsmannenwedstrijden weet hij niet te pieken. Met 26 punten blijft hij steken op de 6e plek. Zijn flightgenoot Jo de Rooij blijft ondanks zijn zeer sterke start ook op die 26 punten hangen. Jo eindigt op de 5e plaats. Op de 4e plaats eindigt Robby Haverkamp. Robby moet zijn juiste ritme nog vinden. Als hij een paar ballen beter had beoordeeld, dan was hij ver in de 30 geëindigd. Nu moest hij genoegen nemen met 28 punten en de 4e plaats.

Stabiel spel

Martin van Diepen heeft de vorm snel te pakken dit jaar. Hij schreef evenals de vorige wedstrijd de derde plaats op zijn naam. Toen met 31 punten en nu weer. Over stabiel spel gesproken! Goed voor brons en een prima fles wijn. Luuk Frijters weet volgens eigen zeggen met slecht spel toch 32 punten 'in the pocket’ te spelen. Dus als het gaat lopen, berg je dan maar. Nu nog even de 2e plaats. En dan met afstand de winnaar van vandaag: Lex van Dis. Lex heeft veel lessen gevolgd en veel getraind. En dus niet voor niets. Lex slaat een gat met de rest van het veld met zijn 37 punten. Gefeliciteerd! En alsof het nog niet genoeg is schrijft hij ook de Neary en de Leary op zijn naam. De andere Fendertsmannen hebben het allemaal door. Lex is ‘the man to beat’! [l]