Witac'89 1 lijdt eerste verlies

WILLEMSTAD - Het 1e en 3e team van tafeltennisvereniging Witac’89 leden beide hun eerste nederlaag in de voorjaarscompetitie. Terwijl team 2 de tweede overwinning boekte. Team 4 lijkt te wennen aan competitie spelen.

Witac’89 1 leed in Etten-Leur tegen Tanaka 4 met 6-4 de eerste nederlaag. Dat lag zeker niet aan Rinus Huybregts, hij begon weliswaar stroef, kreeg zelfs een matchpoint tegen, maar kwam naarmate de avond vorderde op stoom en won vooral zijn laatste wedstrijd overtuigend. Piet van Beers en Cor Bom kwamen duidelijk tekort en verloren hun enkelpartijen. Wel won Cor samen met Rinus heel gemakkelijk het dubbelspel.

Het onderaan staande 2e team verraste door in Oudenbosch van de koploper Vice Versa’51 5 te winnen. Arthur Baalman speelde op het scherpst van de snede, won na spannende partijen driemaal, in zijn laatste partij kwam hij zelfs terug van een 2-0 achterstand in games. Ray van Ginneke trok in 2 wedstrijden aan het langste eind en Kees Heijstek won eenmaal. Het gewoonlijk sterke koppel Arthur/Kees verloor het dubbelspel.

Team 3 staat nog steeds bovenaan na het eerste verlies. Tegen Westerzicht 4 in Vlissingen werd met 6-4 verloren. Yoran van der Zwaag won, zonder ook maar één game te verliezen al zijn wedstrijden. Desiree Nieuwkoop won eenmaal in 5 games en verloor haar beide andere partijen in 5 games. Invaller Jan van den Broeck verloor driemaal, zijn laatste partij in 5 games. Het dubbelspel werd door Yoran en Jan na een spannende strijd verloren.

Team 4 speelde in Geertruidenberg tegen Smash 4 een goede wedstrijd, maar verloor toch met 6-4. Klaas van Exel boekte met sterk spel twee gemakkelijke overwinningen terwijl zijn laatste partij na een heroïsche strijd met n.b. 16-14 in de 5e game verloren ging. Dulon Gerdes won eenmaal gemakkelijk en verloor daarna, ook zijn 3e partij kon hij na 5 games net niet winnen. Bram Tolenaars boekte één zwaar bevochten overwinning. [l]