Willemsvaarders tijdens sloeproeiwedstrijd Slag om Willemstad 18 augustus 2018. FOTO ROB VAN DER PAS
Willemsvaarders tijdens sloeproeiwedstrijd Slag om Willemstad 18 augustus 2018. FOTO ROB VAN DER PAS Rob van der Pas

Willemsvaarders organiseren Open Sloepdag

WILLEMSTAD - Op zaterdag 13 april houden de Willemsvaarders een Open Sloepdag.

Nu is de sloep van de Willemsvaarders altijd al open (alhoewel een overdekte sloep helemaal niet zo gek zou zijn bij sommige weersomstandigheden ;-). Wat we er mee bedoelen is dat op onze Open Sloepdag iedereen welkom is om eens een stukje mee te roeien.
Misschien dacht je er al een tijdje over na om te gaan sloeproeien, wil je het sloeproeien gewoon eens één keer gedaan hebben of ben je benieuwd naar wie die Willemsvaarders nou eigenlijk zijn. Het maakt niet uit wat je beweegreden is, hoe jong of oud je bent, of je fit bent of (nog) niet; iedereen is uitgenodigd om tijdens onze Open Sloepdag langs te komen en in onze mooie sloep te stappen.

Willemsvaarders
De Willemsvaarders bestaan nu bijna 2½ jaar en zijn inmiddels een heel gemêleerd gezelschap van ruim 30 vrouw en man. Iedere week varen we 4 tot 6 keer uit. Die afvaarten variëren van stevige trainingen voor de fanatiekelingen tot wat rustiger tochtjes voor de recreatieve roeiers. We organiseren soms bijzondere roeitochten, als Rondje Tiengemeten, waarbij uiteraard gepauzeerd wordt op Tiengemeten met een bakje koffie en gebak. Van april tot en met november doen we mee aan sloeproeiwedstrijden door het hele land. We organiseren onze eigen sloeproeiwedstrijd, de Slag om Willemstad. Ieder jaar gaat de sloep het water uit voor onderhoud, dat we zelf uitvoeren, afgesloten met de Klussers-BBQ. En de avonturen die we tijdens al deze activiteiten beleven moeten natuurlijk regelmatig besproken worden tijdens een roeiersborrel in ons verenigingsgebouw.

Roeiclub
Met deze diversiteit aan activiteiten en bezigheden past eigenlijk iedereen bij onze roeiclub! Laat je dus niets in de weg staan en kom op zaterdag 13 april vanaf 11.00 uur naar onze Open Sloepdag. Je vindt onze sloep (en een bakkie koffie) in de jachthaven achter de molen, aan het einde van de steiger bij het havenmeesterkantoor.
Bezoek onze website https://www.wvwillemstad.nl/sloeproeien voor meer informatie. Heb je daarna nog vragen stuur dan gerust een mailtje naar sloeproeien@wvwillemstad.nl. [l]