Wielerronde van Standdaarbuiten is op eerste zondag in mei

STANDDAARBUITEN - Zondag 5 mei wordt de 71e wielerronde van Standdaarbuiten verreden. Stichting Wielercriterium Vooruit heeft voor dit jaar weer een mooi wedstrijd programma samengesteld.

Helaas dit jaar geen Hand Bike wedstrijd dit houdt mede verband dat Mischa Hielkema onze dorps genoot niet aanwezig kan zijn omdat hij samen met team namelijk af moet reizen naar Italiƫ voor het rijden van een UCI wereld bekerwedstrijd. Dus hebben we een ander programma samen gesteld.
We beginnen met de Dikke Banden Race alweer voor de 17e keer voor de schoolgaande jeugd vanaf groep 2 tot en met groep 8 voor jongens en meisjes uit de regio. Dit evenement is geheel gratis en ook is iedereen verzekerd bij deelname. Flyers en posters worden aankomende week bij de scholen afgegeven, ook krijgen de scholen digitaal een info toegestuurd. We hopen dan ook dat alle scholen hun medewerking willen verlenen om ook de ouders op de hoogte te stellen, dit onderdeel begint om 10.00 uur.

Inschrijven
Ook kan er ingeschreven worden via dikkebandensdb@ ziggo.nl. Om 11.45 uur begint het KNWU wedstrijd programma met de nieuwelingen daarna om 13.00 uur de Elite/beloften wedstrijd gevolgd door een nieuwelingen meisjes die voor het eerst apart hun eigen wedstrijd rijden.
Andere jaren reden deze meisjes samen met de junioren dames. Dit jaar rijden deze dames samen met de elite/beloften clubvrouwen. Dit is nieuw voor Standdaarbuiten zij starten als laatste om 16.30 uur.
Inmiddels is de inschrijving op de KNWU site geopend en zijn er al heel wat aanmeldingen bij de diverse categorieƫn binnen, waaronder een dames ploeg uit Engeland zij komen met 7 dames hun opwachting maken. Inmiddels zijn we begonnen met de verkoop van steunkaarten dit hebben we echt nodig om alles financieel rond te krijgen, omdat er net als andere jaren toch sponsors wegvallen,steun ons hierin. [l]