Bloemetjes- en rommelmarkt in Heijningen

HEIJNINGEN - Op zaterdag 13 april, organiseren het plaatselijk Oranjecomité en het Pestalozzihuis de jaarlijkse Bloemetjesmarkt in en naast het Pestalozzihuis. Zoals eerder gemeld is ook de rommelmarkt weer terug dit jaar.

De dagen beginnen te lengen, en als het zonnetje erbij komt lijkt de lente al volop aanwezig. Tijd dus om plannen te maken voor mooi aangeklede tuinen, terrassen, borders en bloembakken.

Op de Bloemetjesmarkt, zullen verschillende voorjaarsbloemen te koop zijn en diverse vaste planten. Het aanbod is uiteraard geheel afgestemd op de tijd van het jaar en houdt rekening met de ontwikkeling van het seizoen.

Het Oranjecomité kan via de Bloemetjesmarkt op een leuke en nuttige manier extra inkomsten genereren.

Het voorjaar is ook bij uitstek het seizoen om de zolder of garage eens goed op te ruimen. Particulieren kunnen hun gebruikte spullen aanbieden op de rommelmarkt door daar een of meerdere tafels te huren. Opgeven kan tot 10 april bij Nella Rispens: 0168-462758.

Gezellig

Inmiddels is wel bewezen dat beide markten ook een sociale functie hebben. Mensen komen buiten en hebben een gezamenlijk uitje, waar men weer even lekker bij kan kletsen en gezellig rondkijken. Ook aan de inwendige mens is gedacht middels de verkoop van ouderwets lekkere wafels.

Op zaterdag 13 april is iedereen dus tussen 9.00 en 16.00 uur van harte welkom om vrijblijvend een kijkje te komen nemen bij het Pestalozzihuis aan de hoge Heijningsedijk 4a te Heijningen.

De organisatoren hopen op gunstige weersomstandigheden, een goede opkomst en uiteraard een succesvolle verkoop.

Vrijwillige bijdrage

Het Oranjecomité heeft inmiddels haar jaarlijkse huis aan huis collecte afgerond. De opbrengst was niet zo hoog als in het recordjaar 2018, maar met “een dikke vierhonderd euro” is penningmeester René Krijgh zeer tevreden.

Mocht u de collectanten gemist hebben, kunt u zich wenden tot 1 van de bestuursleden of tijdens de bovengenoemde markten op 13 april alsnog uw vrijwillige bijdrage afgeven. [l]