Nieuwe school en buurthuis voor Zevenbergschen Hoek

ZEVENBERGSCHEN HOEK - De gemeente Moerdijk wil een multifunctionele accommodatie realiseren in Zevenbergschen Hoek met daarin de basisschool en een gemeenschapshuis. Dit gebouw moet op de plek komen van de huidige school De Hoeksteen en buurtcentrum De Zevensprong.

DOOR MONIQUE JANSEN

Op deze manier hoopt de gemeente de leefbaarheid in het dorp te verbeteren. Het voorzieningenniveau dient zo te worden gewaarborgd.

Toekomst

Het gemeentebestuur vindt het belangrijk dat bewoners meedenken over de toekomst van het multifunctionele gebouw. Die wordt immers gerealiseerd voor een periode van ongeveer vijftig jaar. Daarom houdt de gemeente een informatieavond. Bewoners worden uitgenodigd om mee te denken over de ontmoetingsfunctie van het gebouw en wat de verwachtingen zijn voor samenwerking. Ook kunnen zij aangeven op wat voor manier zij zelf willen bijdragen aan een nieuw dorpscentrum. Verder kijkt de gemeente naar het gezamenlijk beheer en organisatie.

Informatiebijeenkomst

De informatiebijeenkomst vindt plaats op woensdag 17 april in buurthuis De Zevensprong aan de Olavstraat 29. De avond begint om 19.30 uur en eindigt om 21.30 uur. Wilt u voorafgaand aan de bijeenkomst een toelichting of heeft u aanvullende vragen? Dan kunt contact opnemen met projectleider Wendy Roelen via 140168.[l]