kinderen uit groep 7-8 van De Singel werken aan het kruis voor de Pass!on
kinderen uit groep 7-8 van De Singel werken aan het kruis voor de Pass!on A.de Vos

Leerlingen de Singel pakken groots uit voor kids Pass!on

WILLEMSTAD - In samenwerking met WIT (Willemstad in Touch) organiseert De Singel woensdagavond 17 april een bijzondere editie van de Passion: voor en door de kinderen van Willemstad. De Willemstadse variant doet niet onder voor de landelijke. Zang, videobeelden én een processie met het kruis door de stad staan allemaal op het programma.

Van half werk houden ze bij De Singel niet. “We pakken het inderdaad groots aan,” lacht schooldirecteur Loeky Wijling trots. De Singel Kids Pass!on heeft alle kenmerken van de landelijke Passion die jaarlijks op tv uitgezonden wordt. De avond start om 18.30 uur met een processie - inclusief groot kruis – bij de Parade aan de haven. Vanuit daar lopen de kinderen met het kruis, door de stad, naar het schoolplein van De Singel. Hier gaat om 19.00 uur de voorstelling verder met zang en videobeelden. “We mogen echt trots zijn op zo’n prachtige kindervariant van de Passion in onze stad.”

Vele helpende handen
Iedereen helpt mee, niet alleen WIT en de kinderen van De Singel zijn druk met de voorbereidingen, ook enthousiaste ouders, opa’s en oma’s en vrijwilligers bieden een helpende hand. Zoals Andries de Vos, die samen met de kinderen het kruis maakt: “Dit wordt het kruis voor op het podium. In totaal worden er twee kruizen gemaakt. Het andere kruis is voor de processie en is door opa Bijl gemaakt. De kruizen hebben wel wieltjes hoor, anders wordt het te zwaar voor de kinderen.” vertelt Andries enthousiast. De komende weken is hij iedere dinsdagmiddag met leerlingen uit groep 7-8 in het handenarbeidlokaal van De Singel te vinden om het kruis te maken. “Prachtig om dit met z’n allen te doen.” In totaal doen zo’n 30 leerlingen mee aan de Kids Pass!on. “We duimen natuurlijk dat de grootse aanpak veel mensen trekt,” spreek Loeky hoopvol uit. “Hoe mooi zou het zijn als heel Willemstad uitloopt voor dit bijzondere evenement. Iedereen is welkom en de toegang is gratis!” [l]