Witac'89 1 haakt af voor kampioenschap

WILLEMSTAD - Na 9-1 verlies zakt team 1 van tafeltennisvereniging Witac’89 naar de middenmoot. Team 2 lijdt ook een grote nederlaag. Het 3e team boekt weer een overwinning en team 4 verliest.

Team 1 en 2 speelden in Bergen op Zoom resp. tegen Het Markiezaat 3 en 4. Alleen Cor Bom van Witac’89 1 wist één partij te winnen en was dichtbij een 2e zege, hij kon echter 2 matchpoints niet verzilveren en verloor alsnog. Piet van Beers en invaller Martien Fransen kwamen niet in de buurt van een overwinning, zodat met 9-1 verloren werd.

Ook team 2 had tegen Het Markiezaat 4 geen kans op een goed resultaat. Arthur Baalman boekte een zwaar bevochten overwinning. Kees Heijstek en Ray van Ginneke roken kansen, maar kwamen tekort; evenals team 1 leden zij een 9-1 nederlaag.

Tijmen van der Zwaag van team 3 haalde de volle buit binnen tegen Scaldina 4 in Zierikzee. Broer Yoran voegde daar twee overwinningen aan toe. Invaller Dulon Gerdes boekte één mooie zege. Met nog twee wedstrijden voor de boeg staat het team 2 punten voor op directe concurrent Hotak’68 6 in klasse 7B. De beslissing valt hier in de laatste wedstrijd van het seizoen, als zij elkaar treffen.

Dulon speelde ook in zijn eigen 4e team en wel tegen Vice Versa’51 7 in Oudenbosch. Hier boekte hij één zwaar bevochte overwinning en was dichtbij een tweede. Klaas van Exel en Jan van den Broeck wonnen elk eenmaal. Het team sprokkelt in hun eerste competitie steeds wat meer punten bij elkaar, maar staat toch met groot verschil op de laatste plaats in klasse 7C. [l]