Kogelvangers tankt zelfvertrouwen tegen De Fendert

WILLEMSTAD - De derby der derby's tussen Kogelvangers en De Fendert leverde voor ruim driehonderd toeschouwers na een slechte eerste helft van beide ploegen een 0-0 ruststand op. Opgeteld was Kogelvangers voor de rust met slordig veldspel de minst slechte ploeg aan de Grintweg. Zo leverden vijf hoekschoppen op rij weinig gevaar op voor het Fendertse doel. Fouten in de Fijnaartse verdediging werden door Daan Oudhof en aanvoerder Edgar van der Giesen ook niet verzilverd.

Hoe anders was het in de tweede helft waarin De Fendert met een solerende spits Serge Palings in de tweede minuut na de hervatting op de onverwachte voorsprong kwam. De boomlange aanvalsleider van De Fendert passeerde vanaf links eerst Simon Boot en daarna Kogelvangers' laatste man Aries Nieuwkerk op snelheid, waarna hij de vrijuit gaande Willemstadse doelman Leon Leijten in de lange hoek passeerde: 0-1. En dat was even schrikken voor de Willemstadse verdedigers, die voor de rust nauwelijks iets van De Fendertse aanvallers te duchten hadden. Hoe dan ook Kogelvangers rechtte de rug en was tien minuten na de tegentreffer al dichtbij de gelijkmaker. Daan Oudhof zette prima voor, maar Jorn Moerland kopte, vrij voor De Fendert-doelman Martijn Stomphorst, jammerlijk naast. De hardwerkende Willemstadse spits maakte zijn misser vervolgens goed, door in de zestigste minuut een indraaiende vrije trap van de opkomende Simon Boot wél met het hoofd te verzilveren: 1-1. En die treffer bracht meteen de ommekeer in de wedstrijd. Het in die fase sterk aanvallend spelende Kogelvangers wilde daarna meer en kreeg daarvoor twee terechte beloningen. Na een afgekeurd buitenspeldoelpunt van Edgar van der Giesen, legde Simon Boot de bal na alweer een afgemeten vrije trap, pasklaar op het hoofd van Daan Oudhof en dat betekende 2-1. Vijf minuten daarna dwong Kogelvangers wéér een vrije trap af, die genomen door de opnieuw soeverein spelende laatste man Aries Nieuwkerk bij Edgar van der Giesen belandde. De Willemstadse aanvoerder goochelde zich na een prima aanname door de Fijnaartse verdediging, om de wedstrijd op fraaie wijze in het slot te gooien. Hij passeerde De Fendert-doelman met een schuiver, met de luid bejubelde 3-1 tot gevolg. Eigenlijk kwam het futloze De Fendert daarna niet verder dan een aantal vergeefse pogingen, waar de solide keepende Kogelvangers-doelman Leon Leijten wel raad mee wist. Kortom Kogelvangers kwam niet meer in gevaar, mede doordat Erik van der Giesen met twee wissels (Caelin Polak voor Daan Oudhof en Sven van Laarhoven voor Edgar van der Giesen) het tempo verder uit de wedstrijd haalde. Uiteindelijk floot scheidsrechter Jan IJpelaar na negen minuten blessuretijd voor het einde van de wedstrijd.