De etalage van de Oudheidskamer Willem van Strijen.
De etalage van de Oudheidskamer Willem van Strijen. Ebo Roek

Voorjaarsschoonmaak bij de Heemkundekring in Zevenbergen

ZEVENBERGEN - Het is bijna Pasen en dus tijd voor de voorjaarsschoonmaak. Met Pasen moest het huis schoon zijn en ging je zonder overjas naar de kerk zodat iedereen kon zien dat je nieuwe kleren had. Maakt u zich niet ongerust, wij letten niet op uw kleren en u krijgt bij uw bezoek geen dweil in uw handen gedrukt. Ook hoeft u de kokosmatten en de matrassen niet buiten te hangen.

Op zaterdag en zondag van het museumweekend, namelijk 13 en 14 april, van 14.00 tot 17.00 uur zijn wij open en kunt u terecht in onze Oudheidskamer aan de Zuidhaven 17 in Zevenbergen.

De etalage staat al enkele weken in het teken van voorjaar en vooral van de grote schoonmaak en binnen is het voorjaar ook duidelijk merkbaar. De kinderen kunnen buiten met wasstampers en op het wasbord met water aan de slag en op de wringer om het water er weer uit te halen. Alles om te zorgen dat de was met Pasen helemaal op orde is.

Verder hebben we zoals gebruikelijk films, foto’s en verhalen en natuurlijk kunt u terecht voor zomaar een praatje over vroeger. Dat kan overigens op alle zaterdagen tussen 14.00 en 17.00 uur. Wij zijn altijd bereid om van onze bezoekers te leren en misschien hoort u ook nog eens iets dat u niet wist.

Schoonmaken en opruimen is dorstig werk en dus wordt er regelmatig koffie gedronken. Brabant zou Brabant niet zijn als er voor u niet ook zomaar een kopje in de kan zou zitten. Verder hebben we besloten het vastentrommeltje een week te vroeg open te maken en de chocolade paaseitjes met onze bezoekers te delen om alvast in de stemming voor Pasen te komen.[l]