Kinderen dansen de Pasapas. FOTO TIES STEEHOUWER
Kinderen dansen de Pasapas. FOTO TIES STEEHOUWER Foto: Ties Steehouwer

Koningsspelen van start met een dansje

ZEVENBERGEN – De Koningsspelen in de gemeente Moerdijk gingen vrijdag officieel van start op het schoolplein van de basisschool De Toren in Zevenbergen. De school viel deze eer te beurt omdat de school dit jaar 50 jaar bestaat.

DOOR TIES STEEHOUWER

Een hele eer volgens wethouder Van Dorst omdat 'Ik 50 jaar geleden ook op deze school zat'. De opening van de spelen bestond uit een warming-up waar alle kinderen aan meededen. Ze hadden van te voren al geoefend op het nieuwe dansje Pasapas en omdat twee meisjes van de balletstudio Tamara, vanaf de tafeltennistafel, het voordeden werd de warming-up een hele happening. Veel ouders keken goedkeurend naar de ingewikkelde bewegingen van hun kroost. Na het dansje sprong iedereen op de fiets om bij diverse sportverenigingen te gaan sporten.

Klundert

In Klundert vond de opening plaats in de Niervaert waar de warming-up werd begeleid door het Danspodium Reflex. Hier deden er ruim 300 kinderen mee aan het dansje Pasapas. Zowel in Zevenbergen als in Moerdijk deden alle basisscholen mee aan de Koningsspelen. In Zevenbergen moest er heel wat afgefietst worden door de leerlingen van groep 5, 6, 7 en 8. In Klundert was dat niet het geval omdat bijna alle locaties van de deelnemende sportverenigingen vlak achter de Niervaert liggen. In Klundert deden mee de Tennisvereniging van Polanen, de Gymnastiekvereniging SPIDO, de Voetbalvereniging Klundert, de Korfbalvereniging DSO en de drumband de Oranje Garde. In Zevenbergen waren dat de Gymnastiekvereniging AZTV, de Tennisvereniging Lobbelaer, de Hockeyclub Zevenbergen, Handbalvereniging Groene Ster, de Honk- en softbalvereniging Seven Hills en de Voetbalvereniging SEOLTO. In het kader van de maatschappelijke stage ondersteunde een klas van het Markland College bij de sportactiviteiten.

Sportiviteitsprijs

Bij de hockeyclub in Zevenbergen werden de kinderen opgevangen door Ria Petit die vertelde dat ze de meisjes en jongens flink aan het bewegen wilde zetten. 'De techniek van het hockeyen is zo moeilijk dat ik ze dat in tien minuten toch niet kan leren dus we gaan lekker bewegen met de hockeystick.' In Klundert werd er niet alleen lekker bewogen maar werd er ook muziek gemaakt. Dat gebeurde bij de muziekvereniging Oranje Garde. Na wat instructie werd er door de kinderen enthousiast getrommeld zodat het honk van de garde op zijn fundering stond te trillen. Daarnaast werd er naar hartenlust gevoetbald, getennist en gekorfbald. Na afloop van de dag verzamelden alle kinderen zich in de sporthal waar Machteld Rijsdorp iets vertelde over het Jeugdfonds Sport. Dit fonds maakt het mogelijk dat kinderen kunnen sporten ook al kunnen ze dat niet betalen.[l]