Team Fotsers 3 met Edwin, Stephan en Gerrit. FOTO WALTER VAN DONGEN
Team Fotsers 3 met Edwin, Stephan en Gerrit. FOTO WALTER VAN DONGEN Walter van Dongen

Derde Team Fotsers poulewinnaar districtscompetitie biljarten

ZEVENBERGEN - Afgelopen week is het 3e team van biljartvereniging De Fotsers uit Zevenbergen poulewinnaar geworden in de C3 klasse van de KNBB district West-Brabant.

Het team bestaande uit Stephan Kortsmit, Edwin Kortsmit en Gerrit de Visser is vanaf de eerste ronde lijstaanvoerder geweest en heeft deze in de 30 gespeelde ronden niet meer uit handen gegeven.

Na de 30 gespeelde wedstrijden hebben ze 859,99 matchpunten behaald. De grootste concurrent was het team van KOT uit Zundert welke als 2e is geƫindigd met een achterstand van 20,21 matchpunten. In de laatste wedstrijd tegen DPP 5 uit Moerdijk werd met 29,80-23,18 gewonnen, hierbij speelde Edwin tevens zijn beste wedstrijd van het seizoen met een moyenne van 3,92.

Na deze wedstrijd werd het team gehuldigd door de voorzitter van BV De Fotsers, Gerard Dielemans en wenste het team veel succes toe in de districtsfinale.

Het team zal het nu op zaterdag 20 april in de districtsfinale op nemen tegen de 3 andere poulewinnaars van deze klasse waarna de winnaar zich plaatst voor de gewestelijke finale. De districtsfinale wordt in Bergen op Zoom gespeeld en de tegenstanders zijn Bellevue uit Bergen op Zoom, BVS uit Steenbergen en NGG uit De Heen.[l]