Spannend competitieslot voor Witac 2 en 3

WILLEMSTAD - Het tweede team van Witac'89 kan in de laatste ronde van de tafeltenniscompetitie tegen Hotak'68 alsnog het recht verwerven op het spelen van een degradatiewedstrijd. Het derde team speelt voor het kampioenschap en de daaraan verbonden directe promotie.

Het eerste team van Witac herstelde zich van de zware nederlaag in de achtste competitieronde, met een zege van 8-2 tegen hekkensluiter The Back Hands. Het was een overtuigende overwinning, waarbij Rinus Huybregts drie enkelspelzeges uit vuur wist te slepen. Cor Bom en Piet van Beers zegevierden beiden tweemaal. Cor en Rinus boekten bovendien een degelijke dubbelspeloverwinning. Het hoogst haalbare voor dit team is om in de laatste speelronde de derde plaats veilig te stellen.

Witac 2 wist tegen The Back Hands een verrassend ruime overwinning te behalen (8-2). Daarmee verliet dit team voor het eerst dit seizoen de laatste plaats en is er in de laatste competitieronde nog uitzicht op het spelen van een degradatiewedstrijd. Bij winst kan dan alsnog handhaving in de vijfde klasse worden bereikt. Meest in het oog springend in de wedstrijd tegen The Back Hands was de volle winst van Arthur Baalman. Hij won al zijn enkelspelpartijen, waaronder een knappe zege tegen een tegenstander die tot dan toe in de competitie slechts één partij had verloren. Kees Heijstek en Ray van Ginneke boekten twee overtuigende zeges in het enkelspel. Kees en Arthur overklasten bovendien hun tegenstanders in het dubbelspel.

Het derde team van Witac blijft uitstekende perspectieven houden op het kampioenschap, na een 7-3 overwinning op TCO'78. Man of the match was Tijmen van der Zwaag, die ook in deze wedstrijd al zijn partijen in winst wist om te zetten. Tijmen is hiermee nog ongeslagen deze competitie. Broer Yoram van der Zwaag volgde in zijn spoor met twee enkelspelzeges. Manon Gerritsen bleef ditmaal steken op één winstpartij in het enkelspel. Tijmen en Manon lieten bovendien hun tegenstanders volstrekt kansloos in het dubbelspel. Voor het kampioenschap volstaat in de laatste competitiewedstrijd een gelijkspel tegen concurrent Hotak'68.

De debutanten in het team van Witac 4 beleefden een ware vuurdoop deze competitie, in een zeer sterke poule. Ook tegen koploper The Back Hands kon Witac geen vuist maken. Alleen in het dubbelspel slaagden Bianca Vijfhoek en Bram Tolenaars er in om volwaardig partij te geven, met verlies in vijf games. Alle enkelspelen gingen helaas verloren voor Witac (eindstand 0-10).[l]