Open avond Oranje Garde

KLUNDERT - Vorige week tijdens de Koningsspelen mochten zo'n 300 kinderen naast vele sportieve activiteiten ook even proeven aan het slagwerk bij Oranje Garde. Het waren leuke, korte workshops en voor veel kinderen een eerste kennismaking met de slagwerkinstrumenten.

Hierbij hebben ze al wel ontdekt dat muziek maken heel erg leuk en ook best inspannend kan zijn. Iedereen die erbij was weet het nu wel, stilzitten is er bij Oranje Garde niet bij.

Open repetitie

Aanstaande woensdagavond staan de deuren van het clubgebouw van Oranje Garde open voor een vrijblijvende kennismaking en wat meer achtergrondinformatie. Kinderen en hun ouders (ook als ze niet op de Koningsspelen zijn geweest) kunnen dan eens wat rustiger komen kijken naar een repetitie van de jeugdgroep. Natuurlijk mogen ze zelf ook de drumstokken weer vastpakken en gaan we alle verschillende instrumenten uitproberen. Bij Oranje Garde krijgen de kinderen als ze dat willen in eigen huis professioneel les voor muziekdiploma's, maar natuurlijk staat het plezier met elkaar voorop. Niets is leuker dan samen actief en muzikaal bezig te zijn. Muziek maken is goed voor de ontwikkeling van kinderen. Bij Oranje Garde krijgen ze daar ook nog een portie beweging bij, want de optredens waarvoor we repeteren hebben allemaal actieve showelementen in zich. De slagwerkers van Oranje Garde treden veel op bij allerlei evenementen en de jeugd kan daar vaak aan meedoen.

Kom dus vrijblijvend een kijkje nemen woensdag 17 april in ons eigen clubgebouw Molenvliet 7a (achter de sporthal) in Klundert. Aanvang 19.00 uur.[l]