DHV op inzet naar eerste overwinning in 2019

ZEVENBERGSCHEN HOEK - De laatste overwinning van DHV in de competitie was op 22 september 2018. Bijna 7 maanden waren er geen overwinningen te vieren geweest en daarom was er na afloop van het degradatie duel tegen ZSC’62 uit Scharendijke een uitgelaten stemming. Jorn van der Wal, bij een corner meegekomen binnen de 16 meter, zorgde vlak voor tijd met een klutsbal voor de broodnodige minimale winst. (1-0)

Vervangend trainer Ron Janse (Edwin Kock afwezig) moest noodgedwongen de geschorste Jordi Lokers vervangen door “good old” Stefan Schneijderberg. Verder gaf hij de voorkeur aan de aanvallende, behendige, snelle maar onvoorspelbare Serginio Resort uit DHV 2 en kreeg Thomas van der Wal zijn vertrouwde positie terug voor het centrale duo.

De belangen in deze wedstrijd waren groot gelet op de positie op de ranglijst. ZSC’62 beschikt over een groep fysiek sterke Zeeuwen. De gemiddelde leeftijd is 28 jaar en het heeft een tweetal sterkhouders t.w. Nicky van der Velden en Robin Provoost, die beiden op snelheid kunnen verrassen. Het waren ook deze twee spelers die elk 1x oog in oog kwamen met doelman Luc van de Klundert. Luc afgelopen donderdagavond nog getraind door voorzitter en vader Martin, hield DHV overeind.

Toch had Jeffrey Bakx na 6 min. moeten scoren. Hij kreeg een levensgrote kans voor een leeg doel maar schoot onbesuisd hoog over. Juist op zulke momenten is het zaak om geen last te hebben van spanning en eenvoudig te blijven voetballen. De ervaren Scharendijkse ploeg wist beter met de omstandigheden om te gaan maar uiteindelijk was na afloop van de wedstrijd de term “Hotsknots Begonia voetbal” de juiste benaming van het spel. Jammer dat bij DHV niets meer te zien was van het goede spel van vorige week tegen Wieldrecht.

In december verloor DHV in Scharendijke onverdiend in de laatste minuut ook door een klutsbal. Deze middag kwam dan toch vlak voor tijd Vrouwe Fortuna om de hoek kijken. Of Vrouwe Fortuna stiekem meegereden is in de passerende optocht van de toeterende gehandicapten en in den Hoek is afgezet wordt nader onderzocht. Of was het toch de hagelbui die vlak voor tijd door een kort wintersbeeld in het strafschopgebied de omstandigheden in het voordeel van DHV lieten uitvallen.

Door deze overwinning heeft DHV nog zicht op de reddingsboei die nacompetitie zou kunnen voorkomen.

Paaszaterdag speelt DHV in de uitwedstrijd weer een finale om behoud tegen het eveneens in degradatie nood verkerende NOAD’67 uit St. Philipsland.

Programma woensdag 17 april

19.00u Jo13-1-WDS Jo13-1 Zevenb. Hoek

19.00u DIOZ Jo13-2-Jo13-2

Zaterdag 20 april

11.00u Klundert Jo7-4-Jo7-1

14:30u Noad’67 1-DHV 1

12:30u Irene’58 2-DHV 3 [l]