Snippers herdenkt bevrijding met bijzondere voorstelling

ZEVENBERGEN - Tejatergroep Snippers brengt ieder jaar in het voor- en in het najaar een stuk op de planken. Dit jaar is het 75 jaar geleden dat Noord-Brabant werd bevrijd van de Duitse overheersing. Reden voor het toneelgezelschap het voorjaarsstuk te wijden aan de jodenvervolging, de bezetting en het verzet daartegen.

Voor het Marklandcollege speelt Snippers ‘De kracht van onze Geest’ (Cynthia Mercati) op 17 april in De Borgh. De openbare voorstellingen zijn op 3, 4 en 5 mei, eveneens in De Borgh.

Aangrijpende voorstelling

Snippers vertelt in deze aangrijpende voorstelling het verhaal van de jodin Miriam, die de bezetting en de dodenkampen overleefde. Zij was een jeugdvriendin van Anne Frank. In een aantal losse scenes blikt zij terug op haar vriendschap met Anne en de rampzalige gebeurtenissen die hen uiteendreven. Tijdens de voorstelling stappen de acteurs een voor een in de rol van hun personage: de oude Miriam, de jonge Miriam, de onderwijzer, de verzetsstrijders, maar ook de nazisoldaten. De verhaallijn wordt afgewisseld met authentieke gedichten van slachtoffers en overlevenden van de dodenkampen.

Met deze voorstelling wil Snippers een bijdrage leveren aan het in standhouden van de herinnering aan de slachtoffers van de Holocaust. Juist omdat er nog maar weinigen zijn die de verschrikkingen uit de eerste hand kunnen navertellen. Tevens is het een eerbetoon aan de mensen van het verzet, die vaak met gevaar voor eigen leven opstonden tegen het naziregime.

Uitvoeringen

Al met al een bijzondere en indringende voorstelling, die u, zeker in het kader van de 4 en 5 mei viering, niet mag missen. De regie is in handen van Corné Bouwmeester.

De uitvoeringen zijn op vrijdag 3, aanvang 20.30 uur, zaterdag 4, aanvang 20,30 uur en zondag 5 mei, aanvang 15.00 uur.

Voor meer informatie en kaartverkoop: www.snippersonline.nl[l]