Imponerende Kruistocht en Passion van Zevenbergen

ZEVENBERGEN - Vele mensen liepen zondagavond mee met de Kruistocht naar de Bartholomeus Kerk. Voorop het verlichte kruis dat gemaakt is door leerlingen van het Markland College Zevenbergen, waarbij zij door middel van een tekening op plexiglas een eigen verhaal hebben weergegeven.

De route ging speciaal langs de drie deelnemende kerken van waaruit deze uitvoering van de Passion is opgezet, de Nederlandse Hervormde Kerk, de Gereformeerde Kerk en de Bartholomeus Kerk. Dat kwam wel tot uiting met ruim 600 bezoekers, een onverwachte overvolle kerk.

De verteller nam je mee in het Passieverhaal van Jezus in Zevenbergen. Het verhaal speelde zich af door de hele kerk. Jezus op een podium achter in de kerk met daaromheen zijn apostelen. De prachtige solo van Maria bij het grote Maria Beeld. De rondgang van het Kruis door de kerk. De spelers die van achteren naar voren kwamen gelopen.

De live opname was een echte uitdaging, maar gaf ook op het grote scherm meteen prachtige sfeervolle beelden te zien. Het verhaal van Maria, Jezus, Petrus, Judas en Pilatus werd door de zangers vol passie overgebracht door bekende Nederlandstalige nummers. Het geheel werd begeleid door een samengesteld orkest met combo en aanvullende zang door ruim 100 koorleden onder leiding van Caspar Versluis. Het publiek heeft kunnen genieten van een enorme belevenis met een ontzettend mooi resultaat. Daarbij dank aan alle 150 medewerkers, ook achter de schermen, die dit tot stand hebben gebracht. Zoals de verteller aan het begin al voorspelde, heeft de Passion van Zevenbergen bij vele mensen een indrukwekkende herinnering achtergelaten.[l]