Club van 100 voor Profronde Zevenbergen opgericht

ZEVENBERGEN - Om de organisatie van het Wielerweekend Moerdijk in Zevenbergen financieel te ondersteunen is de “Club van 100” opgericht. Deze club staat open voor particulieren die de Stichting Wielerronde Zevenbergen met 100 euro per jaar willen steunen. Het initiatief is vorig jaar al genomen door Peter Nuijten en Henk den Ridder, twee wielersportliefhebbers die de Profronde van Zevenbergen als een van de mooiste evenementen in het stadje zien.

Zij merkten dat veel mensen die nu lid zijn van de Vrienden van het Wielerweekend en daarvoor 25 euro per jaar betalen, graag iets meer willen overmaken naar de organisatie. Die mogelijkheid was er nog niet. Daardoor ontstond een ‘gat’ tussen de mogelijkheden voor particulieren en het sponsorschap. Met de oprichting van de “Club van 100” is dat gat gedicht.

Natuurlijk genieten de leden van de “Club van 100” van een aantal voordelen. Zo krijgen zij exclusieve nieuwsbrieven en worden ze als eerste geïnformeerd over het rennersveld. Ook mogen zij de sponsoravond (met prominente wielernamen) bijwonen en kunnen ze gratis deelnemen aan de wielertochten op de zaterdag van het Wielerweekend Moerdijk in Zevenbergen. Voorts kunnen ze tegen een gereduceerd tarief een kaart voor de VIP-tent kopen en dingen ze mee naar gesigneerde wielershirts.

Hoewel de werving van leden pas onlangs is gestart, hebben al tientallen particulieren belangstelling getoond. De opzet is uiteindelijk 100 mensen te vinden, die hun betrokkenheid en sympathie voor het Wielerweekend Moerdijk op persoonlijke titel willen uitdragen door jaarlijkse 100 euro bij te dragen.

De extra inkomsten hieruit kunnen door de SWZ naar eigen inzicht gebruikt worden, bijvoorbeeld om het aantal activiteiten op de zaterdag uit te breiden en/of een nog aantrekkelijker rennersveld (bij de vrouwen en mannen) samen te stellen voor de Profronde op zondag.

Lid worden
Wie lid wil worden van de “Club van 100” van het Wielerweekend Moerdijk kan zich aanmelden op clubvan100@wielerweekendmoerdijk.nl. Wie zich vóór 1 mei aanmeldt krijgt nog een uitnodiging voor de sponsoravond met Joop Zoetemelk op 23 mei. [l]