Een zomers speelveld tijdens het afgelopen Paastoernooi. FOTO CHRISTINE MAAS
Een zomers speelveld tijdens het afgelopen Paastoernooi. FOTO CHRISTINE MAAS Christine Maas

Paastoernooi Jeu de Boules Zevenbergen

ZEVENBERGEN - Paaszaterdag 20 april een volle zomerdag. Wat was het genieten op de knip, met 37 boulers deelnemen aan het paastoernooi. En dan gaat het allemaal maar om met een doosje eieren naar huis te gaan.

Maar zeker om het plezier met elkaar een paar rondjes te Boulen. En reken erop dat het er fanatiek aan toe ging, want eenieder weet dat elke gewonnen wedstrijd twee extra eitjes oplevert. Henk G die voor de eitjes en de prijzen had gezorgd (bedank Henk) nam in de eerste ronde de leiding. Tijdens het spel kwamen de dames van de catering regelmatig met een gevuld eitje langs. De temperatuur begon toen al aardig op te lopen naar de 25 gr dat kon je ook op sommige gezichten wel aflezen. De tweede en derde ronde werd er verwoed gestreden, om die prachtige wisselbokaal mee naar huis te nemen, tenslotte kan er maar een de gelukkige zijn, en gaat deze bokaal voor een jaartje naar de Klundert.

Dan was er nog een poedelprijs voor Edo v L geen enkele wedstrijd gewonnen, een chocoladehaas voor de bovenste met een gewonnen wedstrijd Hans v.d. V, en ook voor de bovenste met twee gewonnen wedstrijden dat was weer Frans v R, en tenslotte de wisselbeker die gaat naar Ad Bol met drie gewonnen wedstrijden en 3 20 pnt.

Uitslag: 1. Ad Bol met 3 20 pnt; 2. Toon Thijs met 3 19 pnt; 3. Wim v Spronsen met 3 18 pnt; 4. Ed Brouwer met 3 17 pnt; 5. Giel Broere met 3 13 pnt. [l]