Zevenbergse sportzalen moeten worden vervangen

ZEVENBERGEN - De gemeente Moerdijk laat onderzoek doen naar de vervanging van de sportzaal De Borgh in Zevenbergen. De Borgh is gedateerd en voldoet niet meer aan de eisen van deze tijd. Ook gymnastieklokalen De Droge Mark en De Kristal zijn toe verouderd.

DOOR MONIQUE JANSEN

"We hebben als gemeente de wettelijke taak om te voorzien in voldoende gymnastiekaccommodaties voor scholen. Daarom gaan we kijken hoe we deze drie sportzalen het beste kunnen vervangen. Waarschijnlijk blijven er straks twee voorzieningen over", blikt wethouder Eef Schoneveld alvast vooruit.

Alternatieven

Het onderzoek richt zich vooral op een alternatief voor De Borgh. In totaal verkent de gemeente drie opties: Renovatie voor de bestaande sportzaal, vervangende nieuwbouw op de plek van De Borgh en vervangende nieuwbouw op een andere locatie in Zevenbergen. Niet alleen de Zevenbergse scholen zijn actief in de sportzalen. Ook verenigingen maken actief gebruik van de gymnastieklokalen. In het verleden hebben atletiekvereniging Groene Ster en turnclub AZTV aangegeven graag de beschikking te hebben over een eigen voorziening. Wethouder Schoneveld neemt deze wensen ook mee in de toekomstvisie, maar kan hier nog niets over zeggen. Het gemeentebestuur heeft inmiddels het startdocument voor het onderzoek vastgesteld. De eerste stap in het proces kan nu worden gezet.[l]