Nico Rijven dook in de archieven. FOTO TIES STEEHOUWER
Nico Rijven dook in de archieven. FOTO TIES STEEHOUWER Foto: Ties Steehouwer

Pluspunt De Donk viert 20-jarig bestaan

ZEVENBERGEN – Het was woensdag feest in het pluspunt de Donk in Zevenbergen. De vlag hing uit, binnen waren de feest vlaggetjes opgehangen en de bezoekers waren op hun paasbest naar het pluspunt gekomen.

DOOR TIES STEEHOUWER

Ook was er gebak bij de koffie met daarop het getal 20 en er werden fraaie bloemboeketten binnen gebracht. Het getal 20 wees er op dat er iemand of iets 20 jaar was geworden. Het bleek bij nader inzien iets te zijn omdat het precies 20 jaar geleden was dat het pluspunt werd geopend.

'Bord is vervangen'

Circonflexe

Die opening gebeurde toen niet onder de vlag van Surplus Zorg maar onder die van de toenmalige zorginstelling Circonflexe. Een naam die tot voor kort nog op de gevel van de Donk prijkte. 'Ik kwam vanmorgen bij het pluspunt aan en toen zag ik dat het bord van Circonflexe eindelijk vervangen was door een bord met de naam Surplus' vertelde het aanspreekpunt van de Donk Adje Lips.

Vrijwilligers

Surplus heeft in West en Midden Brabant 14 pluspunten waarvan er twee in Zevenbergen te vinden zijn, de Donk en Serena. Het pluspunt de Donk draait helemaal op vrijwilligers. Ad Lips, Ad van Alphen en Corrie de Been zorgen er met anderen voor dat alles op rolletjes verloopt. En dat is heel wat omdat er van maandag tot en met vrijdag van alles te doen is in de Donk.

Druk programma

Om de week te beginnen kan men er op maandag samen koffie drinken. Dinsdag kan dat ook maar dan kan er tevens frites worden gegeten, worden geknutseld en er is eens in de zes weken een diner en bingo. Op woensdag kan er worden gehandwerkt en op donderdag en vrijdag kan er weer koffie worden gedronken. Daarnaast houdt de wijkzuster er op dinsdag inloopspreekuur en kunnen er grote letterboeken worden geleend.

'Lenen van
grote letterboeken'

Biljarttafel

Nico Rijven van Surplus vertelde in het kort iets over de geschiedenis van het pluspunt. 'In het begin waren er nog wel plannen om er een biljarttafel te plaatsen maar daarvoor bleek de ruimte toch te klein te zijn'. Hij sprak zijn tevredenheid uit over de inzet van de vrijwilligers.

Appelflappen

Dat deed ook wethouder Eef Schoneveld die ook nog even kwam feliciteren. Hij kwam niet met taart maar met appelflappen en de inmiddels bekende gemeentelijke worstenbroodjes.[l]