Wanneer gaat u wandelen bij Uurtje Actief?

ZEVENBERGEN - Sport- en Activiteitenvereniging Uurtje Actief heeft recent de wandelmogelijkheden uitgebreid door onder andere de samenwerking met de Huiskamer van Zevenbergen.

We hebben nu 3 wandelgroepen. Op maandagavond van 19:00 tot 20:00 uur. Voor het startpunt kunt u even bellen op na te noemen telefoonnummer of kijken op onze site bij de kalender (www.uurtjeactief.nl). Een groep op de donderdagmorgen van 10:00 tot 11:00 uur waarna we aansluitend met elkaar een kop koffie of thee drinken bij de Huiskamer. De start van deze groep is bij voormalig De Kristal, nu het Trefpunt Meer Moerdijk aan de Kristallaan 25c. En er loopt een groep op vrijdagmorgen van 10:30 tot 11:30 uur. Deze laatste groep start altijd bij het Gemeentehuis.

De groep van de maandagavond kan aardig doorstappen, maar de groepen van de donderdag en vrijdag zijn uitermate geschikt als opstapgroep voor mensen die niet zo’n grote afstand kunnen lopen of waarvan het tempo wat lager ligt. Bij deze groepen wordt dat aangepast aan de deelnemers.

Natuurlijk trainen we ook nog iedere woensdagavond op het veld van de honkbalvereniging Seven Hills. Daar doen we oefeningen om de algehele conditie te verbeteren middels oefen- en spelvormen die voor iedereen geschikt zijn. Vooral mensen die om welke reden dan ook verminderd belastbaar zijn hebben veel baat bij onze trainingen. Denkt u: ik zou best wel iets willen doen maar ik weet niet hoe, of ik kan dat niet, dan moet u zeker eens komen kijken bij ons. U zult verrast zijn door de mogelijkheden. En u krijgt natuurlijk de mogelijkheid een en ander eens uit te proberen. Een uurtje bewegen op de woensdagavond vanaf 19:00 uur en daarna nog even genieten van de koffie of thee die we met elkaar drinken. U heeft geen speciale kleding nodig, als het maar gemakkelijk zit. Dat zelfde geldt voor de schoenen. Natuurlijk zijn sportschoenen uitstekend, maar wandelschoenen voldoen ook prima.

Komt u ook eens meedoen bij een van onze groepen?

Scootmobiel Actief

Maandag 30 april was het weer zover. Onze scootmobielrijders gingen weer een gezellig rondje in en rond Zevenbergen maken. We vertrokken om 10:30 uur bij het Gemeentehuis. We eindigden met een lekkere kop koffie of thee bij het clubhuis van Seven Hills en reden daarna weer naar huis. De volgende tocht is op maandag 14 mei. Bent u of kent u iemand die in een scootmobiel rijdt en dat ook leuk vindt, kom dan maandag 14 mei om 10:30 uur naar het Gemeentehuis en rijdt eens mee. We hebben altijd veel plezier en daar gaat het om!

Voor inlichtingen over bovengenoemde activiteiten kunt u bellen naar Hetty Boeters 06-24095240 of u stuurt een email naar info@uurtjeactief.nl. En kijkt u ook eens op onze website! [l]