Het monument in het Julianaplantsoen, waar de herdenking plaatsvindt. FOTO ERIC WANDER
Het monument in het Julianaplantsoen, waar de herdenking plaatsvindt. FOTO ERIC WANDER Eric Wander

Dodenherdenking in Zevenbergen

ZEVENBERGEN - Op zaterdag 4 mei om 20.00 uur vindt weer de traditionele dodenherdenking in Zevenbergen plaats. Het thema van dit jaar is ‘In vrijheid kiezen’.

Voorafgaand aan de 2 minuten stilte bij het monument in het Julianaplantsoen is er een bezinningsbijeenkomst in de NH kerk aan de Markt in Zevenbergen.

Tijdens deze bezinningsbijeenkomst zal Burgemeester Jac. Klijs namens het gemeentebestuur het woord voeren. Medewerking wordt verleend door het koor Zezam. Max Gerlach leest een gedicht voor en spreker is dhr. Eric Wander. Het orgel wordt bespeeld door de heer Aart van Muijen. De bezinningsbijeenkomst in de NH kerk begint om 19.00 uur.

Na de bezinningsbijeenkomst is er een stille tocht naar het monument in het Julianaplantsoen waar om 20.00 uur de 2 minuten stilte worden gehouden. Tevens is daar de gelegenheid om bloemen te leggen.

Theatervoorstelling door Snippers

Aansluitend op de dodenherdenking speelt Tejatergroep Snippers in De Borgh het toneelstuk ‘De kracht van onze geest’. Snippers vertelt in deze aangrijpende voorstelling het verhaal van de Jodin Miriam die bevriend was met Anne Frank. Aanvang 20.30 uur. Meer informatie vindt u op www.snippersonline.nl.

Bevrijdingsvuur

Ook dit jaar zullen de Moerdijkrunners weer het bevrijdingsvuur in de nacht van 4 op 5 mei van Wageningen naar Zevenbergen brengen.

Op zondagmorgen, 5 mei om ± 10.00 uur komt de groep aan bij het monument in het Julianaplantsoen. Daar zal het bevrijdingsvuur worden aangestoken. [l]