Het kampioensteam van Witac 3 met vlnr Manon Gerritsen, Yoran van der Zwaag, Tijmen van der Zwaag en Desiree Nieuwkoop.
Het kampioensteam van Witac 3 met vlnr Manon Gerritsen, Yoran van der Zwaag, Tijmen van der Zwaag en Desiree Nieuwkoop. Van der Zwaag

Witac 3 kampioen na zinderend duel

WILLEMSTAD - In een wedstrijd die bol stond van de spanning heeft het derde team van tafeltennisvereniging Witac'89, onder aanvoering van Manon Gerritsen, tegen concurrent Hotak'89 het kampioenschap behaald.

Manon Gerritsen onderscheidde zich in het duel tegen Hotak met de volle winst in het enkelspel. Haar derde winstpartij leverde het vijfde punt op voor Witac 3, hetgeen voldoende was voor de titel. Het team, bestaande uit Manon, Yoran van der Zwaag, Tijmen van der Zwaag en Desiree Nieuwkoop werd hierna door voorzitter Ronald den Hollander in de bloemetjes gezet (zie foto). Tijmen wist in deze wedstrijd twee duels uit het vuur te slepen, maar verloor ook zijn eerste enkelspelpartij deze competitie. Ook het altijd belangrijke dubbelspel was een partij op het scherpst van de snede, die door Tijmen en Manon nipt, met 11-9 in de vijfde game, in winst werd omgezet (eindstand 6-4). Witac 3 promoveert met dit resultaat naar de zesde klasse.

Witac'89 2

Ook het tweede team van Witac'89 speelde een zeer spannende wedstrijd tegen een ander team van Hotak. Een gelijkspel zou voldoende zijn geweest voor directe handhaving in de vijfde klasse. Helaas ging deze wedstrijd met 7-3 verloren voor Witac, waardoor op 10 mei a.s. in een degradatieduel moet worden beslist of Witac 2 ook volgende competitie weer in de vijfde klasse kan uitkomen. Ook in deze wedstrijd tegen Hotak droop de spanning er van af. Helaas kon Arthur Baalman tegen de sterkste speler van Hotak zijn voortvarend begin (2-0 voorsprong) niet doorzetten en verloor de partij alsnog in vijf games. Wel won Arthur zijn overige twee enkelpartijen. Ray van Ginneke kon hier nog één zege in het enkelspel aan toevoegen. In zijn twee overige partijen trok hij in vijf games helaas aan het kortste eind.

Witac'89 1

Het leek in De Blokhut niet echt een thuiswedstrijd voor Witac want ook Witac 1 speelde tegen een team van Hotak. Dit was een duel om des keizers baard, alleen een wedstrijd om de derde of vierde plaats, zonder directe gevolgen. Deze wedstrijd eindigde in een gelijkspel (5-5), waardoor Witac 1 de competitie afsloot op een verdienstelijke derde plaats in de rangschikking. Rinus Huybregts wist ook tegen Hotak al zijn enkelpartijen in winst om te zetten, waaronder een duel tegen de tegenstander, waarvan hij eerder zijn enige partij in de gehele competitie had verloren. Invaller Kees Heijstek zegevierde eenmaal zeer overtuigend in het enkelspel. Ook Cor Bom kwam tot één enkelspeloverwinning. Rinus en Cor verloren voor het eerst deze competitie het dubbelspel.[l]